Luksusfælden på celleplan

4. juni 2019

 

AF SUSANNE GREGERSEN, helheds-huset.dk

 

Jeg har en gang læst en sammenligning mellem programmet Luksusfælden og Moder Jords resourcer og det fik mig til at tænke på nedenstående. Det passer nemlig meget godt til det arbejde jeg har i helhedsHUSET med mennesker, der ønsker mindre stress, mere sundhed, en slankere krop eller mere glæde osv ..

Setup’et for Luksusfælden er:

 

  • ekstrem økonomisk ubalance
  • fulgt af stor mental ubalance
  • der skyldes etenormt overforbrug i forhold til ressourcer
  • i stor kontrast til indtjening.

Setup’et for mange af de mennesker, der ikke trives optimalt er:

 

  • stor ubalance på celleniveau, og ofte også kropslig ubalance
  • efterfulgt af mental ubalance (kan også komme i modsat rækkefølge)
  • der skyldes et enormt overforbrug af kroppens ressourcer
  • i stor kontrast til hvad der gives af næring og ro.

 

Hvis vi ser på de mennesker, der kommer igennem Luksusfælden er de lykkelige for at have fået overblik, og det på trods af, at de skal leve på en sten i mange år!

Mennesker der på den ene eller anden måde er i ubalance – og bliver bevidst om det – er også lykkelige over at få et overblik… en vej ud af kropslig og mental ubalance (uanset om den er stor eller lille). De er lykkelige uanset, at de nu skal bruge fokus og energi på en ny livsstil: ny måde at tænke på, ny måde at spise på, ny måde at se på deres krop på… ny måde at finde ro på…

Disse ting arbejder jeg meget med i mit job i helhedsHUSET, og især på de forløb jeg afholder. Det er kurser med små hold, der går 360 grader rundt om de udfordringer kunderne har.

 

Hvor skal vi hen?
Vi skal ud af overforbruget. Ud af den vane vi har med at kræve mere af vores krop, end vi giver tilbage.
Vi skal lære at vise os selv og vores krop respekt og taknemmelighed, og behandle den som vi vil behandle vores allerbedste ven.

Kunne det være en inspiration for os alle? At vi kunne forbruge mindre af os selv, genoprette balancen på celleplan, opretholde eller genfinde glæden ved vores krop… ved os selv?

Jeg elsker at se mine kursisters smil og genkende troen og forventningen i deres blik. Troen på dem selv, troen på, at deres plan vil lykkes – uanset om det handler om at finde tilbage til sig selv efter stress, tabe nogle kilo og finde tilbage til en sund krop eller om det handler om at finde glæden efter en hård periode i deres liv.

Det er ikke mange af os der kan få hjælp af de dygtige økonomer i programmet Luksusfælden, men der er noget vi kan! Vi kan inspireres og vi kan tage nogle valg, nogle af dem der er gode for os selv 🙂 – og det selvfølgelig uden at blive fanatisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php