Musikteater i Marstal

6. juni 2019

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, BaggårdTeatret

 

Når Carsten Jensens eventyrlige roman ’Vi, de druknede’ opføres som musikteater til august, sker det naturligvis på Ærø. I Marstal, hvor romanen tager sit udgangspunkt, og hvor Carsten Jensen blev født. I det tidligere Ebbes Bådeværft med højt til loftet, plads til 400 publikummer og havet son naturlig scenografi.

Det er det belgiske musikteater Walpurgis, der i flere år har arbejdet med at overføre romanens tekstunivers til musikalsk totalteater – med tyve medvirkende – herunder en sødygtig flamsk skuespiller og otte lokale sangere med havgusen drivende i årerne.

I romanen er havet som en magnet for byens drenge. Det er vandet, der er deres billet ud af byen og ud af barndommen, men det er også et hårdt liv i hierarkiet på båden og under kaptajnens lov.
Som instruktøren og kunstnerisk leder af Walpurgis, Judith Vindevogel siger det:

-’Vi, de druknede’ er en fortælling, der undersøger, hvordan vi som samfund og individ håndterer de enorme forandringer, globaliseringen fører med sig. I forestillingen fokuserer vi på drømmen om, at alle kan leve sammen, og at der er brug for os alle. Som på et skib, hvor alverdens nationaliteter, kulturer og sprog mødes og sejler sammen ud i verden.

Ekstra færge er sat ind, Ærø Hotel lokker med et pakkeophold, og alle sejl er således sat til, når Vi, de druknede får Danmarks-premiere tirsdag den 6. august. Også Carsten Jensen selv glæder sig:
– Jeg arbejdede i fem år på min roman om sømændene fra Marstal. Walpurgis har arbejdet mindst lige så mange år på deres storslåede forestilling over min bog. Det bliver stort for mig, for marstallerne og for kunsten og Walpurgis, siger Carsten Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php