Kan man spise en skorpion?

8. juni 2019

ANNONCE

 

Kunne du tænke dig at smage på en militær feltration, eller måske få gode tip til madlavning som single. Hvordan smager tang fra Langeland?, og hvordan laver min sin helt egen is fra bunden i de danske farver?. Nysgerrig? Så sæt et stort kryds i kalenderen i weekenden den 29. og 30. juni og tag ind i hjertet af Svendborg by, hvor store dele af midtbyen igen forvandles til et smagsmekka af dimensioner med Kulinarisk Sydfyn- Fødevaremarkedet.
Sidste år var der godt 12.000 mennesker der besøgte fødevaremarkedet, hvilket arrangør og daglig leder af Kulinarisk Sydfyn Mikael Hansen betegner som en succes.
– Det er 19.gang vi afholder fødevaremarkedet i Svendborg og der er ingen tvivl om, at mange ser det som en af de helt store tilbagevendende events, som skal opleves. Vi har gæster som kommer fra hele Fyn, og derfor har vi igen i år lavet det gode samarbejde med DSB og Fynbus,hvor man kan køre for bare 59 kroner fra hele Fyn tur/retur, siger Mikael Hansen og opfordrer folk til at benytte sig af dette gode tilbud når tiden nærmer sig på fynbus.dk.

 

Smag for alle sanser
Fødevaremarkedet  startede i sin tid i Maritimt Center på havnen i Svendborg, med slow-food som omdrejningspunkt. Det udviklede sig med stor fart til at fylde hele havnefronten, samt dele af Frederiksøen. I 2011 besluttede man derfor at rykke det hele fra havnen og op i midtbyen.
– Udover de mange stande og smagsprøver så har vi også nye ting på programmet i år. Som for eksempel en kogebogsfestival. Danskerne elsker nemlig at læse om mad og opskrifter, så nu får man mulighed for at komme og lade sig inspirere af en masse bøger og købe en god kogebog med hjem.
Igen i år har vi Kulinarisk Folkehøjskole med spændende oplæg som: Kan man spise skorpioner og andet giftigt? Kender du de fire smagsforskelle på en spansk lufttørret skinke? eller: æbler er ikke bare æbler, most er ikke bare most. Og så har vi Nordisk Ostefestival, tema om egnsretter, fortællerværksted og masser af madoplevelser for børn – bl.a. sommer, sol og lækre kager, du bager, Svendborg Vand & Affald laver oplæg for børn om vand. Og så forlyder det, at Dino fra Naturama har fået færten af fødevaremarkedet og huserer i området, smiler Mikael Hansen.

Tirsdag og onsdag op til markedet er der fællesspisning på Torvet i Svendborg – ’lokale laver lokalt’, hvor fem restauratører kommer og laver mad til 250 kr. pr. person og med salg af lokale drikkevarer. Det er Resumé, Vester Skerninge Kro, Hotel Svendborg, Brogade 13 og Hotel Christiansminde som laver maden og fortæller om de lokale råvarer der er brugt.
– Det bliver ikke mere Cittaslow, siger Mikael Hansen.

 

kulinarisksydfyn.dk

 

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php