Lykken er at have en restaurant i Vindebyøre

9. juni 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

– Det er langt mere charmerende at blive vækket om morgenen af en forårskåd fasankok der gokker udenfor vinduet end en HT Bus der står og oser, smiler Bjarne Sandahl da jeg møder ham udenfor Café Øret i Vindebyøre. Sammen med sin hustru Houda har de hevet teltpløkkerne op og er flyttet fra Nørrebro i København til landlige omgivelser på Tåsinge. 1.januar købte og overtog de det legendariske sted, som i fem årtier har fungeret som udskænkningssted med forskellige ejere. Og så var det her at Merry Film brugte stedet som lokation til optagelserne til ‘Den rige enke’, som blev filmet i 1962 – i farver.

 

Fra Nørrebro til Sydfyn
Café Øret lukkede og blev sat til salg for et par år siden, så da ægteparret hørte, at stedet kunne blive deres, var de ikke længe om at betænke sig.
– Vi var i forvejen på udkig efter at prøve noget nyt, og havde blandt andet noget bed and breakfast i tankerne. Men det skulle også være et sted vi samtidig kunne bo, så da der var en der fortalte os om stedet her, så tog vi turen fra Nørrebro til Sydfyn for at se det, fortæller Bjarne Sandahl som har drevet egen tømrervirksomhed i København i 25 år.
– Vores hjerter faldt med det samme for stedet. Her er bare så skønt at være. Naturen lige uden for vinduerne og alle de søde mennesker som har taget imod os, siger Houda Sandahl og sender et varmt blik til sin ægtemand.
– Bjarne skal stå for alt det praktiske med at bygge og reparere, og jeg kommer til at passe restaurant og café. Vi vil nemlig gerne holde stemningen både som café og restaurant, siger hun.

 

Lokale samarbejder
Med både tunesiske og italienske aner, og med kærlighed til gode danske traditionelle retter som smørrebrød og en paneret rødspætte, har Houda Sandahl en mangfoldig tilgang til hvad menuen skal bestå af på Øret.

– Vi vil først og fremmest have fokus på de gode friske – og meget gerne lokale råvarer. Menuen skal være bredt sammensat og her skal være noget både til den lille som den store sult. Jeg vil gerne løfte de danske madtraditioner og samtidig give det et touch af noget nyt og spændende, forklarer Houda Sandahl og viser menukortet frem, hvor det tydeligt fremgår, at her er noget for enhver smag.
– Her skal være rart og ukompliceret at komme. Et sted hvor man kan komme hele familien og spise et godt måltid mad til rimelige priser. Og så vidt det er muligt bliver det baseret på råvarer fra lokale producenter, siger Houda Sandahl som allerede har samarbejder med bla. Vindeby bageri, Økologisk Vinimport og Bendixen’s Fiskehandel.

 

Minimerer madspild
Houda Sandahl har gennem en længere årrække arbejdet hos hotelkæden Guldsmeden, som baserer deres koncept på bæredygtighedsprincipper og økologi. Det tankesæt har hun taget med sig til Øret.
– Jeg arbejder altid både med hjertet og hovedet. Det betyder blandt andet, at vi gør meget ud af at minimere madspild. Derfor har vi også de små retter på menuen, så man ikke behøver at bestille mere end man spiser. Så er der også til den lille sult, hvis man nu kommer forbi og har lyst til en lille hapser, smiler Houda Sandahl som leger med tanken om at lave inspirerende popup-arrangementer med for eksempel tunesisk eller fransk tema på menuen.
– Vi har en fantastisk have og terrasse som bliver helt enestående at sidde i til sommer. Og så har vi jo gode overnatningsmuligheder med vores hytter og en lille suite ovenpå restauranten, hvis man har lyst til at blive nogle dage, smiler hun og klapper hunden Daddy – en krydsning mellem en rottweiler og en Grand Danois, som også nyder sine nye omgivelser i Vindebyøre.

 

øret.dk

Et svar til Lykken er at have en restaurant i Vindebyøre

  1. 13. juni 2019 at 16:53

    thank you

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php