Sundhedsplejens Hus – et hus fuld af liv

13. juni 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF SUSANNE RIBER

 

På Egensevej kan du møde din sundhedsplejerske, deltage i familiecafeen, få en kop kaffe, skifte ble på dit barn og amme i ro og fred.

 

For fire år siden flyttede den kommunale sundhedspleje ind i en fin gammel villa på Egensevej, og siden har det udviklet sig til et sted, som bliver meget benyttet af børnefamilier.

Jeg sidder på Egensevej og i løbet af dagen, får jeg besøg af flere familier med deres små børn i alderen 0-10 mdr. Esben og Clara har fået deres første barn, Emma, som nu er 2 mdr. og de skal i dag møde mig i huset på Egensevej. I løbet at den næste time drøftes emner som mad til barnet, natte uro, gråd, barnets udvikling og familiens trivsel. Emma sidder det meste af besøget hos en af forældrene, hun lægges til brystet, når hun er sulten, hun vejes, og hun er også en tur på legetæppet, så jeg og forældrene kan iagttage Emmas motorik. En ung velfungerende familie som ønsker vejledning i, hvordan de får nogle mere rolige nætter, og hvordan de kan lege med og bedst støtte Emmas udvikling.

I løbet af dagen dukker flere familier op, der alle har aftalt tid med deres sundhedsplejerske, der snakkes, vejledes, børn vejes og ind i mellem skal babyer ammes, inden de igen forlader huset med mor og far. Huset sekretær holder styr på folk der ankommer, og alle forlader huset med en venlig bemærkning – Hej Hej, kan I ha’ det godt.

To mødre dukker også op med deres små babyer, der skal blot skiftes bleer, børnene skal have en flaske mælk, mens mødrene varmer sig med en kop varm kaffe, og snart er de ude af døren igen.

Om aftenen fyldes huset af forældre, der er så heldige, at have en teenager i huset. Sundhedsplejersker, misbrugskonsulent, SSP medarbejder er nogle af de medarbejdere fra kommunen, som over fem aftener lægger op til diskussion og faglige input. Det plejer at være aftener med megen spørgelyst og stor munterhed.

I næste uge inviterer familiecafeen til et par timer under overskriften Smil vi skal Spise. Stuen i den gamle villa fyldes af mødre og spædbørn, og sundhedsplejersken fortæller om børn og mad efterfulgt af masser af spørgsmål og sjove fortællinger, om hvordan hver især klarer overgangen fra mælk til mad.

Efter madpakke, og et par opringninger, er det op på cyklen og jeg er afsted til dagens to sidste besøg. To nybagte familier, netop kommet hjem fra sygehuset, har 1000 spørgsmål om amning og pasning af den lille ny. En ny verdensborger er altid en glædelig begivenhed men også anledning til bekymring og usikkerhed hos de fleste forældre.

Du er altid velkommen på Egensevej 8, døren står åben og vi står til rådighed med al vores faglighed.

Et svar til Sundhedsplejens Hus – et hus fuld af liv

  1. 13. juni 2019 at 16:55

    thank you

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php