Så er Svendborg Teater Folkekor etableret

30. maj 2019

 

AF RUDI RUSFORT KRAGH, FMD. BY OG LAND- SYDFYN

 

Svendborg er kendt for sit meget aktive kulturelle undergrundsmiljø. Byen har mange musikscener og tillige mange kor. I dette forår er endnu et nyt kor opstået. Svendborg Teater Folkekor. Det er to stilarter der smelter sammen, hvor skuespillere og korsang optræder i forening. Hvor skuespilleren kan træde ud af sin individuelle rolle og ind i fællesskabet i koret.

Blandingen af skuespillerkunst og korsang bliver præsenteret til efteråret på Svendborg Teater. Her opføres forestillingen ”Da Svendborg Blev Moderne”. Et kor på ca. 35 personer vil danne ramme og kommentere det som skuespillerne fremfører på scenen. Koret vil nogle gange gå i opløsning. Være sprængt og skuespillerne vil indtage scenen. Til andre tider vil koret være i overtal og dominere scenerummet.

Forestillingen italesætter den historie om Svendborg som vi måske alle godt kender. Eller fornemmer, men måske lige mangler at få sat ord på. Om en by og dets mennesker der egentlig har det fint, og hvor tingene går sin vante gang. Men alligevel er der noget galt – og det der er galt, bliver i debatten tit blæst ud af proportion. Et problem blæses op og tager så meget opmærksomhed, så vi helt glemmer hvor godt vi i virkeligheden har det.

Titlen ”Da Svendborg Blev Moderne” referer til modsætningerne mellem det rationelle og det irrationelle. Mellem det gode argument og det følelsesladet udbrud. Når den gode hensigt møder den romantiske drøm. Om de spændinger der er mellem disse modsætninger – hvor tingene bliver holdt i sort og hvidt. Konkret ser vi det i havnedebatten, om hvad havnen skal anvendes til, og til hvem havnen er til for. Eller om parkeringspladserne på torvet. Vi ser disse modsætninger mange steder, når noget eksisterende skal laves om.

Bag forestillingen har en ”historier gruppe”, bestående af museumschef Esben Hedegaard, tidl. lokalredaktør Ole Kølster og restauratør Launy Lindahl, arbejdet tæt sammen med manusskriftforfatter og instruktør Marianne Kjær. Holdet har forsøgt at finde ud af hvad der driver udviklingen frem i Svendborg, og hvorfor det ofte går så grueligt galt.

Hvad plottet er skal ikke afsløres her. Det og meget mere kan du opleve på Svendborg Teater i forestillingen Da Svendborg Blev Moderne, som spiller sidste weekend i september. Du kan købe billetter på www.kulturhussvendborg.dk.

Forestillingen spilles i anledningen af By og Land-Sydfyns 50 års jubilæum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php