Fynbogen 2019 på gaden nu!

18. juni 2019

 

En spændende bogudgivelse med mange gode artikler og historier fra hele Fyn og skrevet af forfattere med tilknytning til Fyn, er på gaden den 17.juni.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I årets udgave af Fynbogen vil man kunne læse om den fynske brunsvigertradition, og om dengang hvor Frederik 9. kom på uanmeldt besøg hos statsminister Erik Eriksen på slægtsgården i Ringe. Det bliver til herregårdsbesøg på Ærø og kunstnerisk visit i Kerteminde, hvorefter turen går til Bolbro, hvor både kirken og kroen bliver besøgt. Og så skal vi møde en ufortjent glemt maler i Nyborg.

Det helt lokale indslag i bogen er skrevet af den lokale forfatter Max Rask, og handler om de sydfynske lokalradioer i Svendborg, hvor man begyndte med de allerførste lokalradioer forsøg i Danmark. Læs om da DR forsøgte sig med at sende lokalradio fra Svendborg i 1973 til Radio Svendborg gik i luftet for førstegang i 1983, samt om de mange andre lokale radiostationer, som siden kom til. I dag sender Radio Aktiv hver søndag og dette har været tilfældet i 30 år.

Max Rask arbejder til daglig som kontorbetjent på Fyns Amts Avis, og i sin fritid er han radiovært & journalist på Radio Aktiv i Svendborg.
I 2015 udkom han med sin første bog, hvor titlen var ’Vognmanden fra Kværndrup’, og som handler om hans oldefars vognmandsfirma, som blev grundlagt i 1922 og som kom i arv hos fire generationer.
Bogen om Vognmanden fra Kværndrup udkom både som papir, lyd og E- bog. Papirudgaven har solgt 450 eksemplarer ud af de 700 bøger der blev produceret.

Max Rask’ anden bog kom i efteråret 2018 og hedder: ’Oldemors historiske opskriftsbog’.
Bogen handler om hans fire oldemødre. Fire forskellige historier om fire forskellige familier, som på ingen måde havde en ens hverdag, men som måtte klare dagen og vejen i en svær tid, hvor man havde mange børn og mange munde at mætte. I bogen kommer Max Rask også ind på levevilkårene for sine fire oldemødre, samt på samfundets udvikling, som i dag har stor betydning, for det velfærdssamfund vi kender.

Bogens opskrifter er alle over 85 år gamle og dækker både for- og hovedretter, desserter samt juleslik og bageopskrifter.

 

Fynbogen 2019 er udgivet af forlaget mellemgaard


Max Rask skriver om de første lokalradioer i Svendborg i Fynbogen 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php