Thurø summer sammen med sommeren

10. juli 2019

Download THURINEREN, juni 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – THURINEREN

 

Det er langt fra første gang at jeg bruger spaltepladsen her i lederen af THURINEREN på at fortælle, hvor helt fantastisk Thurø er lige præcis om sommeren. Jo vist, her er også fantastisk de andre tre årstider, men et eller andet fortæller mig, at Thurø vågner helt om sommeren.

Først og fremmest så ligger Sydfyns – ja, måske verdens fedeste badestrand på Thurø i Smørmosen. Her får man i øvrigt også verdens bedste isvafler – og de bruneste ben.
Vi der bor i Svendborg tar’ gerne turen på cyklen til Smørmosen med ungerne eller kæresten – eller alle sammen. For omtrent på halvvejen ligger der nemlig et bryggeri, og det er en god ting med et pitstop og opretholde væskebalancen i sommervarmen – både frem og tilbage.
I øvrigt får Thurø Bryghus i starten af juli besøg af den cyklende pizzabager Michele Lucarelli, som med et rullende pizzaria – placeret på sin cykel, kommer og bager pizzaer.

Sommeren er herlig – især på Thurø. Og snart kommer der måske nye stier i skovene på øen. Thurø Ridelaug er nemlig i gang med at rejse penge til at give de noget udtjente stier i skovene et kæmpe løft til gavn for både heste og vandrere i skovene. De har allerede fået 700.000 kr. og når der er 1,3 mio. kr. så går arbejdet i gang.
Hos Thurø Bageri mærker man også sommeren, for når der skal drikkes kaffe i skyggen i haven under æbletræet, så skal der naturligvis også kage på bordet. Og den bedste kage får man naturligvis hos øens egen bager.
Skulle der blive en dag med regnvejr i løbet af sommeren, og den mulighed er jo tilstede, så kunne man tage et smut forbi Bergmannhus eller Lokalhistorisk Arkiv på 1.salen. Her sker nemlig også en masse ting. I øjeblikket udstiller en række af øens kunstnere og det er bestemt et besøg værd. Kommer man en søndag så er der kaffe og hjemmebag.

Sådan kan jeg blive ved. Thurø summer sammen med sommeren – og den er først lige begyndt. Jeg ønsker alle på Thurø en fantastisk sommer.

Et svar til Thurø summer sammen med sommeren

  1. 10. juli 2019 at 18:38

    Dejlig læsning. Jeg glæder mig til at besøge jeres dejlige samfund til august 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php