’Vi har én næse, én mund og to øjne’ – ligesom i 112’

12. juli 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Man skal ringe 112 eller finde en voksen’, siger Lauritz som går i 4.klasse. Han er en af de mange glade børn som efter skole kommer i Knasten på Thurø. I dag skinner solen og han er sammen med sine venner til førstehjælpskursus på græsplænen ved Værestedet Knasten, som er et fritidstilbud for børn i 3. til 6. klasse.
– Udover at børnene kommer her efter skole og leger og udfolder sig kreativt, så vil vi også gerne give dem noget læring. Det gør vi bla. med det her førstehjælpskursus, så de får et indblik i hvor vigtigt det er er at kunne hjælpe andre mennesker i en nødsituation, siger Claus Bang som er daglig leder af Knasten.

Det er første gang at Knasten giver et tilbud om førstehjælpskursus for børnene, som er helt frivilligt at deltage i. Og der er helt fyldt på græsplænen med børn, som gerne vil vide mere om hvordan man yder førstehjælp.

– Vi har fået Ingrid Simonsen fra Dansk Røde Kors til at komme og undervise i førstehjælp, og man kan tydeligt mærke, at det ikke er første gang hun er i børnehøjde med så vigtigt et emne, siger Claus Bang.

Engagerede børn
Ingrid Simonsen har undervist i førstehjælp i mange år, og selvom førstehjælpskurset i Knasten for de yngre børn ikke er et ’gyldigt’ førstehjælpsbevis, så får børnene alligevel en vigtig viden med sig hjem.

– Børnene er ret gode til at lytte og tage læring til sig. De bliver ikke undervist i at tage puls osv. men til gengæld lærer de at lægge en person i stabilt sideleje, tjekke om der er vejrtrækning, lægge en forbinding og hvordan man skaber sikkerhed ved at stoppe ulykken, og selvfølgelig hvordan man tilkalder hjælp, forklarer Ingrid Simonsen.
’Vi har én næse, én mund og to øjne’ligesom i 112’, siger en af børnene og straks har hele flokken den på plads.

– Det er dejligt at mærke, hvordan børn engagerer sig i førstehjælpsundervisningen, og de får naturligvis også et bevis med hjem, som de kan hænge på køleskabet og vise far og mor, at de nu ved noget om at yde førstehjælp, smiler Ingrid Simonsen som også underviser i førstehjælp på en privatskole i Svendborg.

– Skolen har bevidst taget det valg, at de største elever hvert år skal gennemgå et førstehjælpskursus. Bevises har de så, når de eksempelvis skal tage kørekort, siger hun.

 

Arbejdsdag i september
Claus Bang glæder sig til her efter sommerferien kommer godt omkring 30 nye børn fra 3.klasse til Knasten efter skoletid. Brugerne ligger stabilt på omkring 80-90 medlemmer af det populære fritidstilbud på Thurø, og med justeringer i den nye skolereform er der udsigt til kortere skoledage for børnene, og så bliver der mere tid til kreativ leg og fordybelse i Knasten.
– Jeg glæder mig meget til at byde de nye børn velkommen, siger Claus Bang og tilføjer at der den 22.09. er kombineret generalforsamling og arbejdsdag i Knasten.
– Ligesom sidste år slår vi de to ting sammen og mødes kl.10-14, hvor vi holder generalforsamling med efterfølgende arbejdsdag. Så kommer børnene med deres forældre, og giver den en skalle hvor det lige trænger til et løft. Bagefter giver Knasten frokosten, smiler Claus Bang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php