Vrinsk over Thurø

13. juli 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Thurø Ridelaug vil etablere stisystemer i skovene på Thurø til gavn for både heste og vandrere

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

7,3 kilometer stier gennem skovene på Thurø med god plads til både heste og vandrere, det er hvad Thurø Ridelaug lige nu arbejder på at rejse midler til. ’Ud i naturen til hest og til fods’, hedder projektet, hvor tanken er at skabe et samfærdselskodeks så både de som går tur i skovene kan færdes der sammen med ryttere til hest.

I dag er stierne i skovene mange steder i så dårlig stand, at de sikkerhedsmæssigt udgår en risiko at færdes på. Mange steder ligger der sten og brokker, og træernes rødder stikker op af jorden lige midt på stierne. Men nu vil Thurø Ridelaug forbedre forholdene og rejse 1,3 mio. kroner til etablering i af nye stisystemer, bord- og bænkesæt, bedre skiltning og i det hele taget give skovens stier et tiltrængt løft. Pengene skal primært findes via fondsansøgninger.
– Vi er kommet rigtig godt fra start med et tilsagn om 350.000 kr. fra Friluftrådet og herudover har vi fået midler fra LAG SØM og Nordea Fonden, så vi p.t. har 700.000 kr. Når vi har 1,3 mio. kroner, så slår vi i gang, siger Jonna Stripp der er formand for Thurø Ridelaug.

Fremmer naturturisme
Det er blot to år siden at Thurø Ridelaug blev stiftet pga. et behov for et fællesskab om ridning i naturen på Thurø. I dag har ridelauget 39 medlemmer.
– Da vi startede, var det helt tydeligt, at der var et stigende behov for et netværk indenfor hestekredse, så ret hurtigt fik vi stiftet en forening og nedsat en bestyrelse. Vores primære formål handler om fællesskab i naturen, og stierne vil jo komme alle til gode – både vi til hest og vandrene i skoven, siger Jonna Stripp

Fredskoven, Østerskoven og Smørmosenskoven er de tre skove på Thurø, hvor der påtænkes at etablere nye stisystemer. Stierne skal som udgangspunkt være to meter brede, og der skal også etableres folderkasser og bomme, som hestene kan bindes til, når madpakken eller kaffen skal nydes i skoven.

Inger Schlichtkrull er bestyrelsesmedlem i Thurø Ridelaug og bor på Grastenvej midt mellem Fredskoven og Østerskoven. Hun har tre islænderheste gående i en fold lige bagved sit hus i de naturskønne omgivelser, og driver også et Bed & Breakfast, så hun ved, at der kan ligge potentialer i hesteturisme på Thurø.
– Der er slet ingen tvivl om, at udnytter vi de gode muligheder, for eksempel med hø-hoteller og shelterpladser, så kan Thurø blive et interessant sted for mere naturturisme, siger hun.

 

Kærlighed til islænderheste
Skovene på Thurø er ejet af nogle af øens lodsejere, så det har først og fremmest været vigtigt for foreningen, at have den gode dialog med ejerne.
– Vi har oplevet en helt usædvanlig opbakning med ejerne lige fra starten. De er meget interesseret i projektet og har hjulpet med at udpege stierne i skovene. Ideen med at skabe et fællesskab med alle der gerne vil nyde naturen, er blevet meget positivt modtaget af alle vi præsenterer det for, siger Jonna Stripp.

Thurø Ridelaug arrangerer fælles rideture 3-4 gange om året. Allerede nu er der en del småture, hvor medlemmerne via foreningens Facebookgruppe aftaler at mødes og ride sammen.

– Foreningen har medlemmer både fra Thurø og andre steder. Og så har vi også fået en del støttemedlemmer, som muligvis synes godt om vores initiativ med stierne i skovene, siger Rikke Helge som også er medlem af bestyrelsen og som ligesom de øvrige bestyrelsesmedlemmer har en særlig kærlighed til islænderheste.

– De fleste i Thurø Ridelaug rider på en islænder. Det er bare en helt særlig hest. Når vi rider ude på revet, hvor naturen er så uspoleret, så føles det næsten som at være på Island, smiler Rikke Helge og resten af bestyrelsen nikker.

 

Find Thurø Ridelaug på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php