Klimafamilier på Sydfyn

10. juli 2019

(Modelfoto Colourbox)

 

AOF Center Fyn, GO2Green og Det Økologiske Råd er lidt stolte. Stolte over og glade for, at hele 11 sydfynske familier er interesserede i at blive klimafamilie i en periode på foreløbig 12 uger i efteråret.

 

– Vi efterlyste fire familier, så vi er helt overvældet over den store interesse, lyder det fra Niels Christian Nielsen, projektleder GO2Green og tilføjer, at efter svære overvejelser, har man udvalgt de fire sydfynske familier, som den 1. september starter med at omlægge nogle af deres daglige mad- og forbrugsvaner i en mere klimavenlig retning.

 

De fire familier bor alle i Svendborg og har børn i forskellige aldersgrupper. To familier med to børn og to familier med tre børn. Børnefamilier er en vigtig målgruppe, da det er børnene, som for alvor kommer til at løfte klimaudfordringen, så jo tidligere man får involveret deres generation desto bedre.

Målet er ikke at lave forbud for familierne eller for den enkelte, men at bevidstgøre den adfærd og de handlinger, man udviser i hverdagen omkring f.eks. indkøb af madvarer, energiforbrug, transport, ferierejser og lange- som kortvarige forbrugsgoder.

Undervejs i forløbet vil familierne dele ud af deres erfaringer til inspiration for os andre. Gode såvel som mindre gode erfaringer.

 

Kåre Press-Kristensen, som er klimarådgiver fra Det Økologiske Råd, har udsendt en række spørgsmål til familierne om deres forbrug af el, varme, fødevarer, tranport m.v. for at kortlægge familiernes klimabelastning og identificere oplagte reduktionsmuligheder. Ud fra kortlægningen har familierne fået anbefalinger til ændringer, der kan nedbringe deres klimabelastning – herunder de konkrete ændringer, som de kan prøve i forsøgsperioden: Ændret kost, elbil, elcykel osv.

 

Familierne vil i forløbet på de 12 uger blive tilbudt støtte med f.eks. tilbud om lån af elbil og elcykel, og har fået anbefalinger til ændret kost, mere genbrug, mindre streaming m.v.

 

– De fire familier vil meget gerne dele ud af deres erfaringer, og derfor er vi glade for, at Fyns Amts Avis vil besøge familierne og løbende bringe nogle spændende artikler, lyder det fra Niels Christian Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php