SEF donerer fire hurtigladene til elbiler til Svendborg

19. juli 2019

En donation fra SEF på fire hurtigladestandere bliver nu opsat centrale steder i Svendborg midtby.

 

Når elektriske biler tanker energi, så bilen kan køre flere kilometer, sker det som bekendt med strøm og ikke med fossile brændstoffer. Udbredelsen af elektriske biler er bl.a. afhængig af, at der kan lades/tankes – efter behov.

 

Der bliver skrevet rigtig meget om elbiler for tiden. I den netop overståede valgkamp stod klima og elbiler højt på listen over emner, som optog danskerne. Inden for de næste 10 år vil antallet af elbiler vokse eksplosivt. Nogle taler om 500.000 andre om 1.000.000 elbiler i 2030.

– SEF vil gerne være med til at understøtte udviklingen og dermed skubbe til den grønne og nødvendige omstilling, forklarer direktør i SEF, Anders Banke. Borgmester, Bo Hansen, udtaler, at han på kommunens vegne er dybt taknemmelig over donationen og at han betragter dette, som endnu et skridt i den rigtige retning i vores reduktion af fossile brændstoffer.

Ud over at levere el til borgerne i det sydfynske arbejder SEF ifølge vedtægterne også for rationel anvendelse af energi for at bidrage til forebyggelse af klimaændringer.

SEF har besluttet at donere fire ladestandere til Svendborg, som vil blive opstillet i løbet af efteråret. Der er tale om fire hurtigladere, der kan lade f.eks. en Nissan Leaf eller Hyundai Kona op på 45 minutter. Det første år donerer SEF også gratis strøm i ladestanderne.

Også el til turisterne
Elladestanderne stilles til rådighed for alle – såvel borgere i området som erhvervsfolk, der har ærinde i Svendborg – men også turister, der vælger Svendborg til, som en del af deres ferie. Hidtil har Svendborg været en by, som turister med el-biler (f.eks. nordmænd) har valg fra – simpelt hen fordi, de ikke kunne ”tanke” i byen!

Der er allerede udvalgt tre placeringer til de nye ladestandere. Det er i området omkring rådhuset og ved SG-huset. Den sidste placering beder SEF om hjælp til fra byens borgere og elbilentusiaster.

På SEF´s facebookside kan man give sin mening til kende vedr. to mulige placeringer, hvor der er strøm i jorden og hvor Svendborg Kommune ejer parkeringspladsen. Det drejer sig om Voldgade og Kullinggade.

– Vi glæder os over, at vi snart kan overlade disse ladestandere til byen og dermed skubbe lidt i den rigtige retning ift. at få flere elbiler på gaden, slutter direktør Anders Banke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php