Tag en tur ud i det blå

4. september 2019

Download TØSINGEN, aug. 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Det er langt fra første gang at jeg bruger spaltepladsen her i lederen af TØSINGEN på at gøre mig mine betragtninger på hvor fantastisk der er på Tåsinge om sommeren. Jo, ganske vist er her også dejligt de andre tre årstider, men sommeren er noget helt specielt.
Lad os tage en tur øen rundt sammen.

Vi starter i havnene, hvor skibe og joller i alle størrelser fortæller om den nære tilknytning til havet og sundet. Gennem generationer har en stor del af befolkningen på Tåsinge været tilknyttet skibsbygningen eller søfart. Mange af mændene var borte det meste af året, og den skæve kønsfordeling blev forstærket af de mange enker. Ikke mindst i Troense, som var præget af kvinder, børn og gamle mænd. Mange af kvinderne blev aldrig gift, for var man ud af en sømandsslægt giftede man sig ikke med en gårdmandssøn. I gamle dage talte man om Troenses 19 jomfruer. Skellet mellem Troense og det øvrige Tåsinge var dengang til at få øje på. I dag er historien og Troense beskyttet af en bevarende lokalplan, som både sikrer kulturarven og stabile ejendomspriser – endda også for de huse som støder lige op til.

 

Med sine 6214 indbyggere fordelt på 70 kvadratkilometer er øens befolkning nærmest uændret over de sidste 20 år. Alligevel ligger Svendborg Kommunes største folkeskole på Tåsinge – Tåsingeskolen, med afdelinger i både Sundhøj og Lundby, og hvor øens mange børn bliver klogere på verden og måske knytter livslange venskaber.
Det er ligegyldigt om man tager turen til højre eller venstre eller ligeud, når man er kommet over broen til Tåsinge. Den skønne natur finder man nemlig alle steder på øen, og den har stadig fået lov til at bevare sit særpræg. Pak madkurven, spring på cyklen og tag familien, en god ven eller din elskede med ud i naturen på Tåsinge. På vejen kan du besøge Taasinge Museum eller Valdemars Slot, og gøre et pitstop ved Lundby kiosken og få en hotdog med hele svineriet, inden du køber den gode kage med hjem til kaffen fra bageren i Vindeby – for heldigvis har Tåsinge også stadig sin egen bager

God læselyst


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php