E-Sport på Sydfyn

15. september 2019

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Sommeren har som altid stået i sportens tegn: cykelløb i Frankrig og tennis i England er blot to eksempler på store sportsbegivenheder, der har fundet sted i den virkelige verden. Det er jo events, hvor rigtige levende mennesker yder præstationer på det fysiske plan. Men man kan sagtens udøve sport i en virtuel verden: ved at dyrke e-sport.

 

E-Sport er en forkortelse for elektronisk sport, og her er der tale om sportsudøvelse foran skærmen, hvor forskellige spil udgør en pakke, som tilgodeser e-sportsspillere. Jævnligt dukker nye klubber op til spillerne, og en af disse nye klubber hedder E-Sport Taasinge (EST). Klubben blev stiftet i marts 2019. Den er altså blot et halvt år gammel, men der er allerede god aktivitet i klubben, fortæller formand Claus Beck Larsen.

– Startskuddet lød den 3. september, og det skete i foreningens lokaler i kælderen af Tåsingehallen. Vi forsøger med EST at skabe et sted for børn og unge, hvor de kan dyrke deres e-sport i fællesskab med andre. En af målsætningerne i klubben er at de unge mennesker ikke skal mure sig inde på værelserne. Vi tager nemlig udgangspunkt i den traditionelle foreningstankegang, hvor vi fysisk skal være sammen, og hvor vi kan fejre hinandens succeser, siger han.

 

Et af motiverne for at starte EST er også at skabe trygge rammer for børn og unge, der gerne vil spille løs foran skærmen. Det er i bund og grund spillernes præmisser for sporten der skal dyrkes, men det sker i tæt samarbejde med ansvarlige voksne, som påvirker og styrer udøvelsen i klubben. Mange forældre ved for lidt om e-sport, og derfor er det en god ide at sende børnene hen i en klub, hvor de voksne ved, hvad det handler om.

 

– For at hjælpe forældrene til oplysning vil vi i EST lave såkaldte forældreforedrag og skabe en stor grad af forældreinddragelse i foreningen. Herved skaber vi samtidig et fællesskab for forældrene, og fra andre sammenhænge plejer disse fællesskaber sjældent at være kedelige. Og så har vi fokus på motion og sundhed, for medlemmerne bliver udsat for et særligt motionsprogram, siger Claus Beck Larsen.

 

Ved at invitere børn og unge i ind i en e-sportsforening, er man med til at skabe sammenhold, samvær, fokus på sundhed og dannelse på internettet. Desuden viser undersøgelser, at e-sportsudøvere ofte er bedre til at gennemskue komplekse situationer og problemstillinger.

 

E-Sport Taasinge er støttet økonomisk af lokale erhvervsvirksomheder og lokale fonde. Se mere om foreningen på www.esport-t.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php