Foreningens navn

28. september 2019

 

Da foreningen blev dannet i 1969 blev geografien afgrænset til Sydfyn.

 

AF RUDI RUSFORT KRAGH, cand.scient.soc – formand for By og Land-Sydfyn, siden 2001

 

Foreningen dækkede området syd for Nyborg i øst og Assens i Vest, inkl. Langeland i Syd. Foreningen var gennem 1970erne aktive i hele dette geografiske område. Hovedparten af aktiviteterne foregik dog i Svendborg. Ligesom hovedparten af bestyrelsesmedlemmerne også kom fra Svendborg-området.

I 1980erne blev en selvstændig Fåborg-forening forening dannet. Fåborg-medlemmerne i den sydfynske forening flyttede over i den nye Fåborg-forening. Senere blev også en selvstændig Langelands-forening dannet. Også her blev de sydfynske medlemmer med tilknytning til Langeland skilt ud. I dag dækker den sydfynske forening Svendborg Kommune. Foreningens nuværende navn er altså en reminiscens fra 1969.

 

Afrunding

Gennem de sidste 50 år har foreningen skabt en lokal forankring af bevaringstanken.

Bevaringstanken har gennem foreningens virke fået større politisk accept og forstærket bevaringstanken i den brede offentlighed. Kommunen har anerkendt bevaringsforeningen, inddraget den i de politiske drøftelser samtidig med at foreningen har været kommunens vagthund overfor relevante forandringer og byens udseende. Ingen ved hvordan Svendborg ville have udviklet sig, hvis foreningen ikke havde eksisteret eller udbredelsen af bevaringstanken ikke var igangsat. Men en ting er sikkert; byen og havnen ville have set helt anderledes ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php