Jeg føler altså at jorden er flad!

7. oktober 2019

 

AF ERIK H.A. JAKOBSEN

 

Hvordan kan man føle at jorden er flad?? Det er da ikke så svært – jeg var engang i Japan, og da vi fløj derover, gik det ligeud hele vejen. Der er faktisk mange ting, der virker logiske og føles rigtige, selvom såkaldte eksperter prøver at bilde os noget andet ind. Tag fx en tændt, men tom stikkontakt. Her kan strømmen frit fosse ud. På glatte gulvoverflader forsvinder strømmen hurtigt, men bliver hængende i gulvtæpper (fx nålefilt) og er den egentlige årsag til statisk elektricitet. Så husk at slukke for ”tomme” stikkontakter!

Både her og med den flade jord påstår ”videnskaben” at sådan hænger det slet ikke sammen. Nå – og hvad så?? Hvem stoler man så på? Sin egen mavefornemmelse? Eller ”eksperter”?

Her kommer en tilståelsessag: jeg tror faktisk på eksperter og videnskab. Og nej: jeg tror ikke på at jorden er flad (eller at elektricitet opfører sig som vand fra en hane). Men det er der mange andre der gør og som i det hele taget har et anstrengt forhold til den uddannede sagkundskab. Det Store Dyr i Åbenbaringen i disse år er klimaforandringerne: er disse overhovedet et faktum? Og hvis de er reelle, er de så menneskeskabte? Fremtrædende folk som USA’s Donald Trump, Brasiliens Jair Bolsonaro og Valle Hansen fra Rudkøbing afviser klimaforandringer forårsaget af øget CO2 udslip som værende fx en kinesisk konspiration eller en slags nyreligiøst hysteri.

 

Valle Hansen beskrev for nylig i Amtsavisen klimaet som nyreligiøsitet og nægtede at tro på at 0,04% CO2 i atmosfæren skulle kunne true vores eksistens.

Hatten af for en selvfølelse, der er så stor, at man afviser utallige højtuddannede der samstemmende fortæller os at CO2 udledningen påvirker klimaet. Enten regner man sig selv for klogere end de mange, der har fordybet sig i dette i årevis, eller også tror man at sagkundskaben og medierne lukrerer på folkets hunger efter noget at tro på i en åndløs tid.

Ret skal være ret: der er ganske mange der gribes af en næsten religiøs begejstring for tidens temaer, og det lyder da også usandsynligt at 0,04% CO2 i atmosfæren skulle være så farligt. Men som med eksemplerne ovenfor, så er det ikke alt der lyder eller føles logisk som faktisk er rigtigt.

 

Jeg bryder mig ikke om at blive forført af overtro eller religion, og tror (!) personligt på at forøget viden er et godt værn mod de værste vildfarelser. Det hjælper mig i f.t. klimaet, stikkontakter og den globale geografi.

Som Stephen Hawking sagde: den største fjende af viden er ikke uvidenhed; det er illusionen om viden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php