Det teknologiske vanvid er hverdagskost

8. oktober 2019

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

”In case of severe emergency, please look at our website”. Vi grinte meget af den svenske ambassades telefonsvarerbesked, da jeg for knap 20 år siden arbejdede på den danske ambassade i Malaysia. Selv havde vi en telefonvagtordning til at hjælpe folk, der var blevet syge, blevet berøvede eller fængslede. Vi talte om det vanvittige i, at henvise nogen til en hjemmeside, hvis de stod i en nødsituation.

 

Her 20 år senere er det teknologiske vanvid blevet hverdagskost. Teknologiens muligheder rammer os dagligt på godt og ondt. Den letter mange opgaver, men skaber også barrierer mellem mennesker. I kontakten med virksomheder og myndigheder, mødes vi af en mur, der gør det vanskeligt eller direkte umuligt at komme i kontakt med et menneske.

Som da bilen forleden dag sagde host-host-og-fuld-stop i nærheden af Vejle. Uret viste 15.35 og jeg kunne godt regne ud, at vi skulle ha’ en aftale med et værksted inden lukketid. Da jeg ringede til bilforhandlerne, blev jeg i telefonslusen kørt rundt i et udvalg af tastemuligheder – de fleste med reklamer i mellemrummene og uden en person i den anden ende. Jeg valgte det værksted, der ledte til en person efter ét tastetryk. Det efterfølgende telefonslusemareridt med forsikringsselskabet og vejhjælpen vil jeg ikke folde ud her, men når man endelig får i et menneske, må han ikke bruge sund fornuft eller forholde sig til det konkrete, men skal i stedet følge sin spørgeguide. Alt imens pumper afmagtens adrenalin rundt i kroppen. Er det virkelig en sådan relation virksomheder vil have til deres kunder?

 

Erhvervsøkonomier vil sige, at digitaliseringen gør hjælpen mere effektivt, og at kundeservice med disse telefonsluser kan håndtere mange flere opkald og hjælpe mange flere. Jeg vil påstå, at telefonsluserne og den manglende adgang til et menneske, skaber mange flere opkald, da man skal ringe MANGE gange for at få løst sit problem. Samtidig beklager mange virksomheder konkurrencen fra Internetvirksomheder, og det gælder også her i Svendborg. Jeg tror ikke modsvaret til konkurrencen er en større digitalisering af jeres virksomheder. Jeg tror, det lokalt gælder om at skabe færrest mulige digitale barrierer til kunderne.

 

For mit eget vedkommende kan jeg sige, at jeg elsker at have en læge, som man kan ringe til om morgenen og stort set altid kan få en tid hos, hvis problemet haster. Det er nemlig ham selv eller lægesekretæren, der tager individuel stilling til det ud fra samtalen med mig. Og jeg ved, jeg har verdens bedste mekaniker, for når uheldet er ude, tager han glad imod bilen kl. 23.00 og udstyrer mig med en lånebil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php