Klimafamilier på Sydfyn

10. oktober 2019

 

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, PROJEKTLEDER GO2GREEN

 

Den 1. september startede vi op med vores Klimafamilieprojekt i samarbejde med AOF Center Fyn og Det Økologiske Råd. Der er udvalgt 4 klimabørnefamilier, som får gode råd og vejledninger i en 12-ugers periode. De får bl.a. stillet en elbil til rådighed i en uge. Familierne vil løbende dele ud af deres erfaringer til hinanden, og til alle os andre.

 

Danske familiers livsstil bidrager til klimaforandringerne. Faktisk er danskerne blandt verdens mest CO2-udledende folkefærd, selvom vi ofte tænker på Danmark som et grønt foregangsland. Årsagen er vores livsstil, hvor alt fra madvaner og indkøb af bl.a. flyrejser, biler, boliger, tøj og elektronik bidrager til et stort ressourceforbrug.

Det er en stor udfordring at lægge sin livsstil om, men det er muligt at tage fat på udfordringen i mindre bidder. Det har vi i samarbejde med AOF Center Fyn og Det Økologiske Råd sat os for vise, ved at hjælpe fire familier på Sydfyn med at omlægge deres mad- og forbrugsvaner, så de bliver mere klima- og forbrugsbevidste.

 

Målet er ikke at lave forbud for familierne eller for den enkelte, men at bevidstgøre den adfærd og de handlinger, man udviser i hverdagen omkring eksempelvis indkøb af madvarer, energiforbrug, transport, ferierejser og lange- som kortvarige forbrugsgoder.

 

Derfor har vi bedt familierne svare på en række spørgsmål om deres forbrug af el, varme, fødevarer, tranport med videre for at kunne kortlægge familiernes klimabelastning og identificere oplagte reduktionsmuligheder.

 

De fire familier bor alle i Svendborg og har børn i forskellige aldersgrupper. To familier med to børn og to familier med tre børn. Børnefamilier er en vigtig målgruppe, da det er børnene, som for alvor kommer til at løfte klimaudfordringen, så jo tidligere man får involveret deres generation desto bedre.

 

Sådan kan din familie også blive mere klimavenlig

Der kan oftest spares en masse penge på at reducere klimabelastningen, når du køber mindre kød, cykler mere, bruger mindre el/varme og køber meget genbrug. Pengene kan du så bruge på at købe energirigtige apparater, energirenovere boligen, købe en elbil og CO2-kompensere
flyrejser. Så behøver det ikke at koste noget netto at reducere familiens klimaaftryk markant, og familien får samtidig en sundere hverdag.

 

Få flere gode råd på: https://www.ecocouncil.dk/sadan-kan-din-familie-blive-mere-klimavenlig

(Kilde: Det Økologiske Råd)

 

Følg familierne på facebookgruppen ”Klimafamilierne Sydfyn”. Ligeledes vil der være løbende dækning af familierne på tv2Fyn, DR Fyn og Fyns Amts Avis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php