Den lille stærke snegl

23. oktober 2019


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN nov.2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Cittaslow. Hvad handler det om det her med at ’skynde sig langsomt’. Som om det ikke går langsomt nok i forvejen – og vi skal jo huske at skynde os, så vi ikke risikerer at komme for sent til verdens ende.

Cittaslow. Vi ser det det efterhånden alle steder. Butikker og virksomheder bliver ligefrem Cittaslow-certificeret, og med det følger også muligheden for at bruge den lille stærke snegl i sin markedsføring, som er så stærk, at den bærer hele sin by på ryggen.

Cittaslow handler kort fortalt om ’det gode liv’, og om at tage sig ordentlig tid til at udføre sit arbejde med omhu, udsyn og omtanke. At give sig tid til at tænke sig om, og at støtte de lokale produkter – lige fra fødevarer til vores lokale butikker og virksomheder, vores børns hverdag i daginstitutionen, til vores uerstattelige kulturmiljøer og til hvordan vi udvikler vores by ind i fremtiden.

Vores lille stærke snegl bør være med borgmesteren på arbejde hver eneste dag, og hviske ham i øret, når noget er på vej i den gale retning. Som for eksempel når Google-bussen kommer til Svendborg og smider om sig med gratis herligheder til erhvervslivet, uden i øvrigt at have nogen som helst anden interesse i byens butikker og handelsliv – udover at have sin snabel dybt nede i vores pengepung.

Men Svendborg er smartere og har så meget mere at byde på, som hverken Google, Facebook eller andre overflødigheder tilnærmelsesvis kan lægge arm med.

Tænk, om Svendborg var en kedelig provinsby ligesom så mange andre, hvor man kunne gå fra den ene kønsløse kædebutik til den anden for at opleve præcis det samme som i hvilken som helst anden kedelig provinsby. Eller hvis man udelukkende kunne gøre sine indkøb til middagsbordet og madpakken i supermarkederne, hvor jordbærrene i november kommer fra Israel og det udskældte oksekød kommer fra New Zealand. Cittaslow er nemlig også bæredygtighed og at tage ansvar for vores fælles ressourcer.

Svendborg har været en del af det internationale netværk af Cittaslowbyer siden marts 2008, men de af os som kender det ægte Svendborg, ved, at vi har rødder dybt forankret i det tankesæt som Cittaslow bygger på, mange flere år tilbage end de 20 år Cittaslow har eksisteret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php