Velkommen indenfor

29. oktober 2019

(Foto: Danske Boligarkitekter)

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

Så blev det efterår, og de fleste har for længst fået havemøblerne taget ind. Fra at have haft opmærksomheden rettet mod haven, altanen eller terrassen, er det nu stuerne og det indendørs liv, der kommer i fokus. Hvordan er det så at blive budt indenfor? Alle rum har en indbygget “indbydelse”. Det er som regel ikke svært at afkode indbydelsen, når man træder ind i et køkken eller i et badeværelse – det skulle gerne være helt tydeligt, hvad man forventes at foretage sig her. Anderledes forholder det sig nogle gange i de øvrige opholdsrum. Det kan være et soveværelse hvor der står en romaskine eller en computerarbejdsplads.

Det handler om modstridende oplysninger til hjernen. Når hjernen troede den skulle sove, får den informationer om, at den måske hellere skulle motionere eller lige gøre den opgave færdig, som du ikke nåede i løbet af dagen. Omvendt kunne det være en dejlig blød, opredt seng placeret i fitnesscentret, lige ved siden af løbebåndet, der trak dine lyster i en uheldig retning – men det er nok lidt sværere at forestille sig. Pointen er, at der ikke skal så meget til at forstyrre dine oprindelige hensigter. Du tænker måske, at disse fejlanbragte ting ikke er noget der forstyrrer dig? – så er du med overvejende sandsynlighed en mand! Mænd er nemlig rigtig gode til at holde fokus på én ting ad gangen, hvor imod kvinder ser alle detaljer. Det kan give mange spændende diskussioner i hjemmet, og derfor er det oftest kvinder der kontakter mig for at få hjælp, når indretningen er kørt helt af sporet.

Ofte går opgaven ud på at få to sammenbragte hjem til at gå op i en højere enhed. Det handler ikke bare om at have eller anskaffe smukke og funktionelle ting, men også om at placere dem i den rigtige sammenhæng uden “mislyde”. Det kan også være ting som minder dig om perioder af dit liv, du helst ikke vil huske. Det kan være ting, som er i stykker og minder dig om, at du ikke får dem fikset.

Forestil dig at du bærer alt dit habengut udenfor boligen – så trækker det op til uvejr – hvilke ting ville du skynde dig at få med ind, og hvilke kan det egentlig være lige meget med? Jeg gætter på at de fleste mænd, målrettet ville redde elektronikken og den gode lænestol, hvor det straks vil være sværere for kvinder, der med sans for detaljer nok ikke ville vide, hvor de skulle begynde. Det er den grundlæggende forskel på de to køn, men der findes selvfølgelig varianter til begge sider. Se dig omkring i din bolig – hvad ville du tage med ind igen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php