Kloakservice, malerarbejde og halmballer

30. oktober 2019

ANNONCE

 

Det er ikke udstyret man går ned på hos Langelands Kloakservice

 

Petersminde, hedder den flotte hvide gårdejendom hvor Erik Voigt Petersen bor lige midt i den smukkeste langelandske natur lidt udenfor Tranekær. Før i tiden var her frugtplantager på godt 100 hektar jord, men i dag dyrkes jorden som almindeligt landbrug. Det er også herfra at Erik Voigt Petersen driver Langelands Kloakservice – det som tidligere hed Langelands Maskinstation- og Kloakservice. Nu er der ikke så meget maskinstation længere – til gengæld er der rigtig godt gang i kloakservicen og halmproduktion og så er det også her at Malermester Chanett Petersen har base med sin malerforretning.

5000 tons halmballer om året
Langelands Kloakservice, eller LKS som firmaet i daglig tale bliver kaldt, har siden 1982 udført arbejde for både private kunder og erhvervskunder. I de første år drev Erik Voigt Petersen forretningen i Dageløkke, hvor det dengang hed Nordlangelands Maskinstation. I 1989 flyttede han virksomheden til barndomshjemmet på Klavsebøllevej 9 i Tranekær, hvor han overtog gården Petersminde efter faren døde. På det tidspunkt var her frugtplantager og gården blev drevet med frugtavl.

Gennem årene fik Erik Voigt Petersen etableret en solid forretning med en spændvidde af forskellige ekspertiseområder som f.eks. autoriseret kloakarbejde, slamsugning, entreprenørarbejde, nedbrydningsopgaver og maskinstationsarbejde.
– Mange af vores kunder bor ude i det åbne land, hvor her ikke er offentlig kloak, og hvor man i mange tilfælde i stedet har en septiktank. Sådan en skal med jævne mellemrum tømmes, og skulle uheldet være ude, at tanken løber over og dermed forurener miljø og grundvand, så er det ikke en speciel behagelig situation at stå i. Det kan derfor i nogle tilfælde være en god løsning med et mini-rensningsanlæg som erstatning for en septiktank. Vi har solgt en del af sådanne installationer, fortæller Erik Voigt Petersen.
I dag er maskinstationen droslet meget ned, så nu er det primært kloakarbejde og halmpres man gør i. Årligt produceres godt 5000 tons halmballer som presses og sælges til varmeværker. Heraf 15-20% til eksport, hvor bla. Tyskland og Holland køber en del baller fra Erik Voigt Petersen’s marker.

Helt nyt kloak-tv udstyr
Der er seks medarbejdere tilknyttet kloakafdelingen hos LKS som varetager alle typer opgaver inden for området – både nyetablering af kloak, slamsugning og spuling, forebyggelse af fugtskader, omgangsdræn osv. Og så har firmaet netop investeret i helt nyt udstyr til kloak-tv/tv-inspektion. Det er nemlig blevet mere almindeligt at især ved hushandler skal der foretages en grundig tv-inspektion af kloakker.
– Inden man handler nyt hus, vil man vil naturligvis gerne have et overblik over kloakkens tilstand. Den opgave kan vi tilbyde med nyt moderne udstyr, hvor vi både har bedre billeder og nu også kan komme ind i grenrør. Det giver en tryghed at vide, om kloakken er i god stand inden man køber hus, forklarer Erik Voigt Petersen og tilføjer, at skulle der være en skade på kloakken, så findes der flere muligheder i forhold til at udbedre skaden.

– Vi har også en del tv-inspektioner i forbindelse med forsikringsskader som kræver dokumentation, så med vores nye udstyr kan man vist godt sige, at vi er klædt ret godt på til opgaverne, siger han.

 

Maleren under samme tag
For 10 år siden kom Chanett Petersen ind under samme tag på Petersminde med sin malerforretning.
Udover sig selv beskæftiger hun fem malere som udfører maler- og spartelarbejde på hele Langeland og i resten af landet. Det hører heller ikke til sjældenhederne at Chanett Petersen kontaktes for maleropgaver i København.
– Jeg har haft malerforretningen i 17 år og da jeg så traf Erik for godt 10 år siden, samlede vi det hele på Klavsebøllevej. Det har fungeret rigtig godt, siger Chanett Petersen som bla. har specialiseret sig i gamle malerteknikker, som gør, at en del arbejdsopgaver er med gamle fredede og bevaringsværdige ejendomme som for eksempel godser og kirker.
– Vi har netop afsluttet en totalrenovering af Longelse Præstegård, og har flere lignende opgaver i ordrebogen, siger Chanett Petersen som udover at drive malerforretningen også er engageret i en del foreningsarbejde på Langeland.
– Det er godt at være tæt forankret i sit lokalområde, da det er sådan man lærer hinanden rigtig godt at kende, smiler hun.

 

langelands-maskinstation.dk

 

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php