Man leger da i en legetøjsbutik, gør man ikke

25. november 2019

ANNONCE

 

 

Hos KIDS Coolshop i Svendborg er der tid til både leg og fordybelse

 

Mange husker sikkert filmen BIG fra 1988, hvor Tom Hanks spiller drengen Josh på 12 år, som transformeres ind i en 35 år voksen mands krop. Han tænker og har den samme legende tilgang til verden som en dreng på 12 år, og da man opdager den ’unge’ Josh kreative og farverige ideer, bliver han placeret i chefstolen i udviklingsafdelingen i en stor legetøjsforretning.
Det er naturligvis ren fiktion og god underholdning, men faktisk er det den samme ånd man møder i KIDS Coolshop ved Svendborg Bycenter. Her må man nemlig godt kalde legebarnet frem i en – uanset om man er 5 eller 65 år. For hvad kan næsten være mere livsbekræftende end at tage sit barn eller barnebarn i hånden og gå på opdagelse i en legetøjsforretning.

 

Kunderne er børnene
Anne og Henrik Engqvist har drevet legetøjsforretning i Svendborg siden 2013. Ja, faktisk er Anne Engqvist nærmest vokset op i legetøjsbranchen, da hun er 3. generation i hendes familie som står bag legetøjsforretninger i Svendborg. I 1938 stiftede hendes farmor legetøjsbutikken Lega på hjørnet af Gerritsgade og Kattesundet, som hendes forældre drev videre i mange år. I dag er det hende og hendes mand Henrik, som giver børn kreative oplevelser i KIDS Coolshop.
– I de første år var vi en del af Legekæden, men for tre år siden gik vi sammen med fire andre legetøjsbutikker og en webshop og etablerede KIDS Coolshop, fortæller Anne Engqvist og tilføjer at selvstændigheden gav mange flere muligheder.
– Vi træffer selv vores egne beslutninger i forhold til hvilken type legetøjsforretning vi vil være. Her er plads til leg og kreativ udfoldelse, for det er jo ligesom hele kernen ved en legetøjsforretning. Børn elsker at komme her, fordi de gerne må tage legetøjet ned fra hylderne og røre ved det. Det er noget vi lægger meget vægt på. Man behøver ikke skynde sig, når man besøger os, og vi har altid tid til at rådgive og snakke med både børn og deres forældre om de produkter vi har i butikken. Det helt afgørende for os er at lytte til vores kunders behov, og da vores kunder jo er børnene, så lader vi praktisk talt dem afgøre, hvad det er vi skal have på hylderne, siger Anne Engqvist.

 

LEGO og Ferrarier
KIDS Coolshop i Svendborg har netop gennemgået en større ombygning og ommøblering. Så nu er der både kommet en hel afdeling alene med LEGO, samt et sofahjørne hvor forældre eller bedsteforældre kan sidde og nyde en kop kaffe mens børnene går på opdagelse i butikken.
– Vores værdisæt bygger på den helt lokale forankring og den personlige kontakt. Både Anne og jeg er født og opvokset i Svendborg, vores to drenge på 7 og 9 år går i skole her og har deres legekammerater i nærmiljøet, så vi får rigtig mange input til hvad der ville ’være fedt’ om vi havde i butikken. Og det lytter vi naturligvis meget til, siger Henrik Engqvist og viser den helt nye legestation i LEGO-afdelingen, hvor man kan fordybe sig i kreativ leg med de små verdenskendte klodser.
Anne og Henrik Engqvist er godt klar over, at vi lever i en tid, hvor de digitale tablets tidligere end før, går ind og overtager legen. Hvor børn for få år tilbage stoppede med at lege med fysisk klassisk legetøj i 12-13 års alderen er maksimumalderen i dag 8-9 år. Men de ser også, at tendensen er ved at vende.
– Vi oplever faktisk, at rigtig mange børnefamilier er meget bevidste om, at alt leg ikke foregår med elektronisk legetøj. Flere sætter det sociale aspekt og fællesskabet om spil og leg højt på dagsordenen derhjemme, og det mærker vi her i butikken, hvor vi gør meget ud af også at holde forskellige arrangementer. For eksempel har vi holdt et McQueen Cars arrangement, med fokus på den populære menneskelignende racerbil efter Disney animationsfilmen Biler, og vi har også haft et arrangement, hvor der kom ægte Ferrari biler og besøgte legetøjsbutikken til stor jubel for både børn som voksne, fortæller Anne Engqvist.

 

Vil være first-movers
De grundlæggende menneskelige egenskaber vi udvikler i barndomsårene, er uden tvivl også påvirket af den fordybelse og de fantastiske egenskaber der udvikles gennem fysisk leg mellem børn. Og selvom vi lever i en anden tid end for 20 år siden, så frygter hverken Anne eller Henrik Engqvist at nethandlen vil overtage den fysiske legetøjsbutik.

– Der er selvfølgelig noget handel som foregår på nettet, og derfor har vi også en rigtig god webshop. Coolshop.dk er helt fremme i feltet, bla. når det handler om spil og konsoller, og vi har da også holdt Fortnite arrangementer i butikken. På den måde har vi også rigtig meget at tilbyde til den aldersgruppe af børn, som går fra fysisk leg til virtuel gaming. Faktisk har KIDS Coolshop en afdeling alene med medarbejdere som udelukkende spotter trends, og hvad der hitter lige nu for børn i alle aldre. Vores målsætning er at være first-movers, siger Henrik Engqvist og smiler til Anne Engqvist som glæder sig hver dag til at komme på arbejde i legetøjsbutikken.
– Man kan simpelthen ikke have et skønnere arbejde, end hver dag at opleve børns glæde ved at få lov til at udfolde sig i en legetøjsbutik, siger hun.

 

coolshop.dk

 

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php