Scanning af gravide skaber mere tryghed under graviditeten

25. november 2019

ANNONCE

 

Flere benytter sig af muligheden med privat scanning under graviditeten.

 

Et af livets allerstørste øjeblikke er når et lille nyt liv kommer til verden, og man som kommende forældre første gang hører sit barns hjerte slå, eller ser billeder af det lille foster i sin mors mave ved en scanning.

Særligt i starten af graviditeten kan der være mange bekymringer om alt nu er som det skal være, og derfor kan en tidlig scanning være en rigtig god måde at skabe tryghed om graviditeten for begge de kommende forældre.
Sundhedsstyrelsen tilbyder i dag to 2D scanninger i løbet af graviditeten for at se, om fostret udvikler sig, som det skal. Det sker i 11-13 uge og igen i 18-21 uge.
Mange gravide har behov for en endnu tidligere scanning, og måske også flere scanninger i løbet af graviditeten, for at følge fostrets udvikling, og for at være helt tryg hele vejen igennem. Den mulighed har man ved en privat scanning.

 

Nyeste scanningsteknologi
Tove Vad er sygeplejerske og har mere end 23 års erfaring med ultralydsscanning af gravide.
I dag er hun tre dage om ugen tilknyttet Føtalmedicinsk Ultralyd ved OUH. De øvrige dage – og aftener bruger hun i sin egen klinik – Svendborg Scanningsklinik, som har til huse i Det blå Behandlerhus i Ørkildsgade.
– I maj 2018 startede jeg min egen scanningsklinik, som den eneste private scanningsklinik i Svendborg. Det gjorde jeg set ud fra det behov, at flere ønsker tryghed om deres graviditet – hele vejen igennem, siger Tove Vad som har investeret i den nyeste teknologi inden for ultralydsscanning både i 2D, 3D og 4D. Alle tryghedsscanninger og kønsscanninger laves i 2D, ligesom hjerteblink og hjertelyd ses og høres ved denne scanning. Mange forældre vælger scanning i 14.uge hvor barnets køn kan bestemmes.
3D scanning er en nyere teknologi som er meget fascinerende. Her kan man kan se meget detaljerede billeder af barnet, som f.eks. barnets mimik.

– Ved 3D og 4D scanninger kan man få rigtig gode billeder, hvor man kan se både bevægelser og mange af barnets ansigtstræk. Mange af de ansigtstræk vil man også kunne genkende efter fødslen, forklarer Tove Vad som inden og under scanningen guider og forklarer ultralydsbilledet.
– Når den gravide bliver scannet hos mig, så får man altid printbilleder med hjem. Man kan også købe USB-stik med billeder eller små filmsekvenser fra scanningen, og så må man gerne tage familiemedlemmer med og selv filme eller tage billeder. Det må man ikke på sygehuset, siger Tove Vad og slutter med at fortælle, at man også kan komme og blive scannet om aftenen, hvis det passer bedre ind i kalenderen.

 

svendborgscanning.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php