Tror du på dine egne tanker?

25. november 2019

 

Det gør vi oftest… men brug lige et øjeblik på at overveje om dine tanker altid er sande!

 

AF SUSANNE GREGERSEN

Vi har i gennemsnit 60.000 tanker om dagen. Omkring 80% af disse tanker har vi tænkt før – og størstedelen af dem er negative. Hvordan vi tænker om os selv, bliver gentaget mange gange i løbet af dagen og har stor indflydelse på, hvordan vi ser os selv.

I tidernes morgen var det nødvendigt at tænke kritisk, for at overleve. I dag kan de negative tanker fylde så meget, at det har negativ indflydelse på vores selvbillede og selvværd. Det kan være en hæmsko for at leve sit liv til fulde, med glæde og positiv livsudfoldelse.

Vores tanker er ikke sandheder, men de føles ofte som sådan. Det er skadeligt at tænke dårligt om os selv. Tænk på din bedste ven eller veninde… ville du tale så dårligt eller grimt til hende? En god vane er at tale til dig selv som du ville tale til din bedste ven/veninde eller til dit barn.


Hver gang vi tænker en tanke, sker der en kædereaktion, som har indflydelse på vores følelser, fornemmelser i kroppen og i sidste ende, hvordan vi agerer udadtil. Lad mig give et eksempel; hvis man ofte tænker ”jeg duer ikke til noget”, kan det gøre, at man føler sig opgivende og trist. Kroppen kan føle sig tung og med en knude i maven, og i sidste ende kan det gøre at vi agerer mere indadvendt eller lettere giver op, fordi vi ikke har troen på os selv.

Hvis man derimod fortæller sig selv at man ”er god nok” og ”jeg kan godt” så har det en positiv indflydelse på følelser, give en lettere fornemmelse i kroppen og en ageren udadtil som vil vise sig ved, at man er mere udadvendt og vedholdende.

Det gode er, at vi kan vende negative tanker til positive. Både tanker om sig selv, om andre eller om ”verden”.

I stedet for at se på det kritiske og negative, så øv dig på at se de ting der bekræfter den fantastiske person du er – og alt det gode i din verden. Find beviser for at du er smuk,  at du er god til at være dig, god til dit arbejde, hvor dejlig en kæreste, ven, mor, datter eller søn du er – og hvor dejligt livet er!

Du kan starte allerede i dag – det giver hurtigt højere selvtillid og selvværd.

 

Tænk positive tanker om dig selv. Gå ud i verden med rank ryg. Hvis du gør det, snyder du kroppen og føler dig stærkere.
Vær tålmodig med dig selv. Enhver vaneændring, som f.eks. at ændre sine tanker, tager tid, men du kan gøre det! Måske alene – eller også kan du helt sikkert med lidt hjælp.

Positive tanker til dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php