Vores kunder må gerne stille krav til os

27. november 2019

ANNONCE

 

Den familieejede moderne foderstofvirksomhed Højlund Mølle drives nu på 4.generation fra samme matrikel i Gudbjerg.

 

På forsiden var et billede af H.C.Andersen og på bagsiden et billede af Egeskov Mølle, på de gamle tikronesedler i perioden 1950-1974. Men hvad de fleste formentlig ikke ved er at toppen af møllen oprindeligt sad på Højlund Mølle i Gudbjerg.
– Min oldefar malede korn fra møllen frem til midten af 1950’erne, hvor han omlagde produktionen og derfor solgte toppen af møllen til Egeskov Mølle, som havde fået hat og vinger knust under en storm i 1956, fortæller Henrik Bjerggaard Hansen. Han driver i dag den mere end 102 år gamle familieejede virksomhed, Højlund Mølle, sammen med hustruen Heidi. Og selvom de gamle møllehjul i dag ikke længere eksisterer i sin oprindelige form, ej heller på Egeskov Mølle, så er det stadig symbolet med møllen der kendetegner den sydfynske virksomhed Højlund Mølle.

 

God service og loyale kunder
Højlund Mølle er en moderne foderstofforretning som ligger lige ud til Ørbækvej i Gudbjerg. Herudover er der butikker i Årslev, Aarup, Haarby og Fåborg. I alt er der 17 medarbejdere som servicerer kunderne i alt fra træpiller, dyrefoder og hesteudstyr.

Ægteparret Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen overtog forretningen i 2017, og i dag er de klar til at flytte ind i det nyrenoverede stuehus med deres tre drenge på henholdsvis 3,4 og 9 år.
– Henriks farmor på 94 år har inden hun flyttede på Hesselager Plejehjem boet i stuehuset, så det at vi nu flytter ind i hendes gamle hjem, knytter blot familietraditionerne endnu tættere sammen, siger Heidi Bjerggaard Hansen.
Man mærker tydeligt betydningen af, at virksomheden har været familieejet gennem generationer. Kunderne er mange og loyale og det skyldes ikke mindst, at man hverken går på kompromis med kvaliteten i produkterne samt servicen.
Højlund Mølle’s primære forretning er levering af træpiller/briketter lige til døren. Det gør de på hele Fyn, i trekantsområdet og nu også på Sjælland. De har både privat- og erhvervskunder, og som udgangspunkt leveres produktet lige til døren indenfor otte hverdage.
– Vi oplever ofte, at vores kunder skal bruge varen fra dag til dag, og den opgave skal vi kunne løse. Når vi yder en god service, så kommer kunderne igen, så derfor er service ikke blot et ord hos os – vi gør alt vi kan i at leve op til det. Vores kunder må meget gerne stille krav til os, siger Heidi Bjerggaard Hansen.
Udover at få leveret lige til døren, så kan man komme og købe og hente sine træpiller, briketter eller brænde i en af Højlund Mølles butikker på Fyn. Forskellen er bestemt også til at få øje på i forhold til andre steder man kan købe samme produkter.
– Vi forhandler udelukkende den bedste kvalitet træpiller. De importeres primært fra Estland, Rusland, Polen og Sverige, hvor de sejles til Svendborg Havn og losses. Vores træpiller indeholder kun 0,3% aske, og giver ingen slagger eller smuld. Mange års erfaring gør, at vi er meget opmærksomme på vores leverandører, så vi kun får de bedste produkter, fortæller Henrik Bjerggaard Hansen og tilføjer at når man handler brænde hos Højlund Mølle så er det bøg og ask.
– Vi tilstræber altid at have de bedste produkter og samtidig er vi bevidste om den emballage varen leveres i. Derfor er alle vores træpiller pakket i genbrugsmateriale. Vores kunder stiller også krav til os i den grønne omstilling, så her skal vi naturligvis være med, siger han.

 

Smagsgaranti for dyrene
Når hesten, hunden, katten, hønsene eller for den sags skyld undulaten skal fodres, så er der en mangfoldighed af forskelige gode muligheder hos Højlund Mølle. Dyrefoder er nemlig også en stor del af forretningen. Og ligesom med træpillerne så er det også nøje udvalgte kvalitetsprodukter man finder på hylderne.
– Vi sælger klart mest hestefoder, hvor vores medarbejdere i butikken er rigtig godt klædt på i forhold til at vejlede hvilken type foder der er bedst. Det er nemlig forskelligt fra den ene hesterace til en anden. Vi har noget rigtig godt foder til hesten, som indeholder masser af vitaminer og mineraler der dækker hestens behov. Det samme har vi til hunden og katten, hvor det ikke bare er korn, som man finder i en del produkter, men også med masser af kød og godt nærende indhold, fortæller Henrik Bjerggaard Hansen og nævner en helt særlig service de tilbyder i Højlund Mølle.
– Hos os har vi smagsgaranti, hvilket vil sige, at kan dyret ikke lide foderproduktet, så kommer man og prøver et andet produkt. For os er det nemlig vigtigt, at der også er fuld tilfredshed hos dyrene, smiler Henrik Bjerggaard Hansen.

 

Alt til hest og rytter
I april udvidede Højlund Mølle forretningen ved at opkøbe Ryttershoppen som lå på Torvet i Svendborg. Så nu er alt til hest og rytter samlet under samme tag i Gudbjerg, når man skal shoppe rideudstyr.

– Ryttershoppen var i forvejen et populært sted for hesteejere at komme, så det er klart en styrkelse af vores forretning, at vi nu kan tilbyde et endnu større udvalg til vores kunder med hest, siger Heidi Bjerggaard Hansen som i nyrenoverede rammer i Højlund Mølle i Gudbjerg allerede mærker fordelene ved at have det hele samlet.
– Vi har alt en hesteejer har brug for i forhold til foder, rideudstyr og hegnsartikler, og så er vores beliggenhed meget praktisk, da her er parkering lige ved døren – også hvis man har sin trailer med, smiler hun og viser rundt i Ryttershoppen, som er indrettet i de omgivelser hvor Højlund Mølle i tidernes morgen malede korn.

 

hojlund.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php