De sidste linjer

27. november 2019


Download TØSINGEN, nov. 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Kære læser

Det var med en vis vemod at skulle sætte sig ved tasterne og skrive lederen til TØSINGEN denne gang. Ikke fordi der ikke er noget at skrive om, for det er der sandelig til enhver tid på Tåsinge, men fordi at dette bliver den sidste udgivelse af Tåsinges eget lokalmagasin. Bladet kommer ikke mere – desværre.

TØSINGEN så dagens lys for første gang i marts 2011, og har siden været udgivet og husstandsomdelt på Tåsinge fire gange om året. 36 udgivelser nåede det at blive til gennem de sidste ni år. 36 gange har jeg haft glæden af at kunne dele alle de gode historier fra stort set alle kroge af Tåsinge med jer alle sammen. Det har været uforglemmeligt.

De første syv år TØSINGEN blev udgivet var med mitsvendborg.dk og jeg som ejer og udgiver, og siden juli 2017 har ejerskabet været Jysk Fynske Medier. I slutningen af oktober i år meldte mediehuset ud, at som en konsekvens af manglende annonceomsætning på printmedier, er det besluttet at TØSINGEN ikke længere skal udkomme.

Vi kan altid spørge os selv, om vi kunne have gjort noget anderledes. Kunne et blad som TØSINGEN, trykt på godt kvalitetspapir og med godt lokalt forankret indhold, have overlevet måske i en anden form. Er det trykte medie ganske enkelt på vej til at uddø, og bliver det nye techgiganter som Facebook og Google som overtager hele markedet. Det vides ikke, men fakta er, at de to spillere stod for 61 procent af den danske annonceomsætning på internettet i 2018 .. så er det svært at overleve som lille lokalmagasin på Tåsinge.

Jeg har aldrig selv boet på Tåsinge, men gennem de sidste ni år har jeg mødt tøsinger i alle afskygninger og hørt så mange gode historier, når jeg fire gange om året tog turen rundt på øen for at lave magasinet. Det har været en oplevelse jeg aldrig ville være foruden. Sammen med Freddy Højby, som har været med alle årene og sikret annoncesalget til magasinet, tror jeg godt jeg med en vis stolthed tør sige, at vi trods alt har gjort en forskel i de ni år det varede.

 

Tak til alle jer der har bidraget med de gode historier fra Tåsinge, og for de mange kopper kaffe og kringle under vores utallige interview sammen gennem årene. Tak til alle, og især de lokale annoncører, som har gjort det muligt at holde skuden kørende så længe. Tak til skribenterne og til alle jer gode mennesker på Tåsinge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php