Alting har en ende ..

4. december 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Svendborgenser

 

Lad det være sagt med det samme – dette er ikke den sjoveste leder jeg har skrevet. Jeg kunne meget hellere forestille mig at skrive om Svendborgs mange særlige egenskaber, fantastiske drivkraft, vidunderlige kreative mennesker og helt unikke evne til gang på gang at overraske på sin egen charmerende facon. Ligesom historierne utallige gange før har fyldt disse spalter. Men det bliver ikke ordene denne gang. I stedet er det med vemod at jeg må fortælle, at dette bliver den sidste udgivelse nogensinde af mitsvendborg.dk – MAGASIN. Magasinet, ø-bladene TØSINGEN og THURINEREN samt hjemmesiden mitsvendborg.dk lukker og slukker fra nytår. En beslutning som er truffet af Jysk Fynske Medier som en konsekvens af manglende annonceomsætning.

 

Øv. Vil mange nok sige. For det er mit indtryk, at mitsvendborg.dk gjorde en forskel i mediebilledet på Sydfyn. mitsvendborg.dk blev et bindeled for de gode historier i lokalområdet. Her lå det helt naturligt med ’den gode tone’ og det kvalitative indhold, som både kvalificerede os alle i vores viden om Svendborg og samtidig bandt os sammen.
Måske verden ser anderledes ud i dag. Det gør den jo nok. Så lad os skrue tiden tilbage til dengang i 2007, hvor mitsvendborg.dk første gang så dagens lys.
Vi var endnu til dels ubekendte med Facebook og andre sociale medieplatforme, så pludselig havde svendborgenserne med mitsvendborg.dk et sted på nettet at sammenkoble interessegrupper, formidle budskaber og dele betragtninger og holdninger i god saglig debat. Og debatten var faktisk både saglig og kvalificerende – dengang.

Jeg tror ikke, at jeg til dato har sået tvivl om, at når jeg eller andre lagde et debattema ud på mitsvendborg.dk, så ville debatten tage sig ud i en form som respekterede andres input og holdninger på et niveau som både gjorde os klogere på hinanden, og som gav os lyst til at komme igen. Det var præcis min tanke og formål med mitsvendborg.dk.

 

I 2010 kom printudgaven mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden. Ikke på avispapir – næ nej, derimod i et lækkert glittet magasintryk som skilte sig markant ud, og som var langtidsholdbart. Indholdet fik både en professionel journalistisk karakter, og hvor forskellige lokale klummeskribenter fra starten blev en del af det samlede udtryk som ufravigeligt lå dybt i mitsvendborg.dk’s DNA. Magasinet var gratis, finansieret af vores egne butikker og virksomheder med annoncer, og efter få år så populært at jeg besluttede, at magasinet skulle husstandsomdeles i hele Svendborg Kommune.

Det er pudsigt, at det som startede med at binde os sammen, i den sidste ende blev mitsvendborg.dk’s endeligt ..

 

Tja, alle eventyr har sin ende, så nu er der egentlig kun tilbage at sige tak til alle jer som gennem årene har taget mitsvendborg.dk til sig og gjort det til noget særligt. Tak til alle lokale annoncører, og til Freddy Højby, som har været med alle årene og sikret vores økonomiske ballast. Tak til de ægte svendborgensere, med hjertet på rette sted, som har skrevet for bladet gennem årene ganske gratis. Tak til Svendborgs erhvervsliv, kulturliv, maritime søulke, kulinariske troldmænd- og kvinder, freelance journalister, fotografer, politikere, embedsfolk, krøllede eksistenser, farverige foreninger og alle smilene jeg har fået med på vejen.

Tak til alle jer derude med de gode historier fordi I har ville dele dem med mig og alle andre i dit og mit Svendborg.

11 svar til Alting har en ende ..

 1. 4. december 2019 at 15:34

  Det bliver et savn i det alt for ensformige mediebillede hvor de fleste historier omhandler den globale verden med et dramatisk ofte negativt tilsnit. God vind

 2. Susanne Riber
  4. december 2019 at 16:29

  ja, ærgeligt at en by som Svendborg ikke kan have et kvalitets magasin.

 3. Kristine Karlshøj
  4. december 2019 at 18:08

  Tak for MitSvendborg og tak til dig Christian <3

 4. Anders Holse
  4. december 2019 at 18:13

  Tak for den spændende, sjove og alvorlige tid med et fantastisk blad.
  God vind gamle ven

 5. Erik H.A. Jakobsen
  4. december 2019 at 19:19

  Det er godt nok trist! Jeg er helt enig med bl.a Tina – mediebilledet bliver gradvist så ensartet og uden dybde….. Kan jeg godt blive bekymret over. Her har Mit Svendborg trukket i den rigtige retning. Alt det bedste herfra.

  • Lars Rasmussen
   11. december 2019 at 20:37

   Tak, Christian, for den energi og positive nysgerrighed du har udvist i mange år. En smuk idé som du har drevet med hjerte og professionalisme. Vi har fået et væld af kærlige og konstruktive historier, som nu bliver savnet.
   God vind med det 2020 bringer for dig!

 6. Tina Kragh Rusfort
  7. december 2019 at 20:04

  Stor ros for din indsats, perspektivet og din handlekraft bag visionen. Kommer til at savne magasinet og de gode fortællinger – alt godt til dig fremover!

 7. 8. december 2019 at 18:20

  Tak for en masse gode og fremfor alt positive nyheder om det byliv der har været og heldigvis stadig er i Svendborg.

  Du og mitsvendborg.dk har i den grad gjort en forskel, og har spillet en rolle i den udvikling som Faa og Ugeavisen har gennemgået.

  Tak for godt samarbejde, og alt godt fremover

 8. Charlotte Kolstad
  12. december 2019 at 14:02

  Ej, hvor er det bare øv. Rigtigt at det gør en forskel at bladre i et magasin fremfor i det tynde avispapir..
  Kommer til at savne de alsidige historier, som har favnet alle afkroge i nærmiljøet..
  Rigtig god vind fremover, Christian

 9. 13. december 2019 at 06:23

  Øv da Christian, pøj pøj med fremtiden.

 10. Jens Nørgaard
  16. december 2019 at 21:23

  Synd for Svendborg!
  Det var et interessant kvalitetsblad…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php