Portvin – Julens krydderi

11. december 2019

(Foto: Christian Dan Jensen)

 

AF THOMAS PETERSEN, vinlandet.dk

Denne forunderlige drik, har det bare med at indsmigre sig og gøre tilpas. Der er et eller andet helt vidunderligt ved portvin, som ikke ses i mange andre sødvinstyper.
Der er også et eller andet med os danskere og portvin. Portvin var i en årrække ikke så moderne, men heller aldrig helt dømt ude. Når vejret bider og er regnfuldt er der ikke noget bedre end at mærke den fyldige, varme og omfavnende smag fra portvinen, som sammen med julekager, konfekt, ris-a-la-mande eller blot en håndfuld gode valnødder er en ren forkælelse.

Til ris-a-la-mande er de mørke portvinstyper som Ruby Port, LBV og Vintage Port absolut dem som står flottest, men i de seneste år er der kommet andre typer op til overfladen. Colheita Port er portvin fra et bestemt år, som er lagret i en længere årrække på fad og derfor er drikkeklar når den flaskes. Man får i denne genre generelt meget for pengene og en fyldig og meget varm omfavnende smag. En anden portvinstype er de hvide portvine, som pludselig er blevet uhyre populære. Det skyldes nok også at det er blevet muligt at købe nogle af de specialiteter, som har været holdt på det portugisiske marked, som f.eks. 20, 30 eller 40 år gammel hvid portvin. Det bringer en helt ny elegance og passer perfekt til desserter, men ofte også til legerede supper som jordskokkesuppe, hvor sødmen arbejder perfekt sammen med maden.

At portvin er blevet populært, kan man også se i de velbesøgte portvinsfestivaler på Fyn. Sidst i september var der portvinsfestival på Frederiksøen, og i Odense september og november, så knap 3000 personer har været igennem tælleapparaterne til disse arrangementer, og salget af billetter til næste år er allerede i gang, så gode tider for portvinsfolket og mange muligheder for spændende oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php