Mulighedernes mad

16. december 2019

 

AF ANNE HJORTENBERG, Byens Gårdbutik

 

Vil I høre noget pudsigt? Selvom mad i dag er hele omdrejningspunktet for Byens Gårdbutik, så er det i virkeligheden en tilfældighed. AOF Center Fyn, som ejer virksomheden, ønskede at skabe en socialøkonomisk virksomhed for at skabe jobmuligheder for mennesker på kanten af det regulære arbejdsmarked. At det blev en fødevarevirksomhed skyldes et par madører i medarbejderstaben.

Men der er noget med mad, som samler folk. Alle har brug for mad – ja vi bruger det jo flere gange dagligt – og alle har erfaringer med og holdninger til mad. Derfor har de fleste også noget at bidrage med, når det kommer til mad. Og det giver god mening, når man vil skabe en virksomhed, der er rummelig for medarbejdere på tværs af kulturer, livssituationer og arbejdsrelaterede kompetencer.

Som fødevarevirksomhed har vi mulighed for at ansætte medarbejdere i et vidt spænd af funktioner. Alle varerne hentes i el-drevet varevogn direkte hos producenterne, så vi har brug for en chauffør. I butikken er der brug for folk til servicering af kunder og til at holde butikken nydelig. I cafeen er der både brug for folk i køkkenet og til betjening. Det er hele tanken bag socialøkonomien, at vi skaber vækst for at kunne geninvestere til gavn for formålet; i vores tilfælde at skabe flere arbejdspladser på særlige vilkår. Når vi har sparet sammen til det, er drømmen at åbne et orangeri i baghaven, hvor vi kan ansætte en gartner til at dyrke agurker og tomater.

Der er muligheder i mad – og som madforbruger giver Byens Gårdbutik dig et alternativ, der gør godt på flere planer. Med lokalt dyrket mad kan du give et lavt aftryk på klimaet og et højt aftryk på den lokale vækst. Du får muligvis ikke den hurtigste betjening i byen ved vores kasse, til gengæld har du givet et andet menneske en chance!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php