Glasblæseriet går grøn

17. december 2019

(Foto: Christian Dan Jensen)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er lidt ligesom at træde ind i Aladdins Hule, når man besøger Bente Sonne og Glasblæseriet i Salig Simons Gaard i Brogade midt i Svendborg. Smuk og forførende glaskunst står i montre og hænger på væggene i den hyggelige butik, mens glasblæserne i det tilstødende værksted udfolder sig kreativt. Hvis ikke du allerede har været her, så gør dig selv den tjeneste at besøge Glasblæseriet.

 

Tre varme kvinder
Bente Sonne har drevet Glasblæseriet siden 1993, og har haft til huse i Salig Simons Gaard siden 1997. De er tre kvinder som man møder i den hyggelige butik og værksted: Rie Jakobsen, som primært er i butikken, og Tracey Weston som sammen med Bente Sonne er glasblæsere. Humøret er som oftest højt, og det er langt fra kun varmen fra de store ovne man bliver mødt med, når man kommer her.
– Vi har forrygende travlt, og det er jo herligt, smiler Bente Sonne, mens hun åbner ovnlågen og med et lille let slag på glasblæserrøret prikker et vinglas af, så det kan blive brændt i ovnen.

I de første år Bente Sonne havde Glasblæseriet producerede hun udelukkende til engrossalg, hvor det var butikker som købte hendes glaskunst.

– Det var slet ikke det jeg ville, så jeg droppede hurtigt at producere til engrossalg. Nu har jeg haft min egen butik og mit eget værksted i 12 år og det er bare lykken – også selvom det først er her de senere år, at jeg kan mærke at forretningen begynder for alvor at køre, siger Bente Sonne.

 

Grønt i grøn
Inspirationen til glaskunsten henter Bente Sonne ude i den store verden. Hende og hendes mand ’Bobbe’, rejser ofte til bla. Østen og Marokko, hvor Bente Sonne altid har sit kamera med, og fotograferer alt hun finder inspirerende.
– Jeg finder enormt meget inspiration særligt fra de muslimske kulturer, som man godt kan se, i meget af det jeg laver. Der er altid sådan noget 1001 nats eventyr over at rejse i de muslimske lande, siger Bente Sonne som næsten allerede har pakket kufferten inden den næste rejse.
– I januar tager Bobbe og jeg til La Gomera som er en del af de Kanariske øer. I modsætning til flere af de andre øer så har La Gomera ikke haft vulkanaktivitet i en million år, så øen er meget grøn og frodig. Øen har tåge-skove som dannes i højder på 900-3000 meter, når pålandsvinden tvinger fugtmættet luft fra havet ind over land. Det er et utrolig fascinerende fænomen, som gør, at skovbund, klipper og træer er dækket af grønne mosser. Det grønne bliver derfor mit tema nu i en del af de ting jeg arbejder med, siger Bente Sonne som netop er i gang med nogle små ’drømmelamper’, som med et fyrfadslys i giver et spændende skær gennem de forskellige grønne glasnuancer.

– Man skal bare komme forbi og se alle de glasting vi laver – måske man kunne finde en god julegaveidé, smiler Bente Sonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php