En moderne sundhedspleje

20. december 2019

 

AF SUSANNE RIBER

 

På bare ti år har Svendborg sundhedspleje gennemgået en flot udvikling, som kommer familier, børn og unge til gode. For ti år siden arbejdede sundhedsplejerske på en måde, som de fleste vil kalde meget traditionel, og som flere generationer af mødre vil genkende på godt og ondt.

En større polarisering i samfundet, den digitale udvikling og fokus på familier og børn med særlige behov har sat skub i en udvikling, hvor sundhedsplejen med stor effektivitet tilpasser sig de krav og behov den moderne familie har i dag.  I dag fylder den individuelle kontakt med familier stadig en stor del af arbejdet, men flere og flere tilbud retter sig i dag mod særlige målgrupper, og dette giver nye og spændende udfordringer for sundhedsplejerskerne.

Mange mødre vil huske mødregrupperne, som enten en fantastisk mulighed for samvær med andre i samme situation, eller som en konkurrence ud i hvem der kunne bage de bedste boller og havde mest tjek på hjemmet. I dag inviterer sundhedsplejen begge forældre til Forældreforberedelse, hvor man er sammen med andre nybagte forældre.

Sundhedsplejen inviterer også forældre til børn født for tidligt i et gruppeforløb, og i Familiecafeen i sundhedsplejens hus inviteres forældre til et par timer om børn i selvstændighedsalderen, eller til et par timer om Mad til Små, og som noget nyt inviterer sundhedsplejen sammen med børnefysioterapeuter til nogle eftermiddage om barnets motoriske udvikling og stimulation.

På kurset Forstå din Teenager har forældre mulighed for at dele deres erfaringer og frustrationer med andre forældre i samme situation, og på Sund Sex Skolen underviser sundhedsplejersker de ældste skoleelever i sexlivets mysterier.

Alle forældre, til store og små, er velkommen i Sundhedsplejens hus på Egensevej 8. Vi ses.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php