Hun kom hjem

21. december 2019

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, BAGGÅRDTEATRET

 

Mange aftner ender jeg på kirkegården. Jeg holder af roen, og af de historier, som stenene gemmer på. Kirkegården på Thurø er Danmarks smukkeste, siges det, og jeg tænker det samme. I starten var det mest Tom Kristensens store runde sten, der betog mig.
”Bøjer jeg mig så dybt som jeg kan, vokser min verden sig stor,” står der på den.

Nu søger mine skridt næsten automatisk mod Karin Michaëlis’ grav. Undseelig hvid sten med ordene ”Hun kom hjem”. Det var hendes urne, der kom hjem til en ø i sorg, klædt i stedsegrønne grene vist nok. Karin Michaëlis døde i København, fattig og næsten glemt af offentligheden. Hun fik jordfæstelse en kold januardag i 1950 på Thurø Kirkegård, og nu i 2020 ser det ud til, at der vil blive kastet nyt lys på den flittige forfatter og globale aktivist. Måske du så tv-udsendelserne i efteråret, blandt andet på DR 1 i ”Øgendahl og de store forfattere”.

På BaggårdTeatret i Svendborg bliver en stor musikforestilling om Karin Michaëlis sat op – med helt ny musik af sangerinden Katinka Bjerregaard, der også vil stå på scenen. ”Jagten på det gode menneske,” hedder forestillingen, der har premiere den 22. februar i Svendborg.

Forestillingen, skrevet af Julie Maj Jakobsen, kommer til at få Jyllandspremiere i Randers, hvor Karin Michaëlis blev født. Nemlig på Randers Egnsteater 9. – 10. marts 2020 og Københavnerpremiere på Aveny T den 3. – 7. marts, lige som den senere spiller på Mungo Park Kolding.

Det bliver spændende at få sat scenelys på en alsidig, eksperimenterende, morsom, undervurderet forfatter, der i tredive år var verdensberømt, og siden uretfærdigt har været næsten glemt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php