En stille nekrolog

2. januar 2020

mitsvendborg.dk nåede i over 10 år at være en del af medielandskabet på Sydfyn. Men nu er den epoke over. Som jeg husker det, startede projektet over en kop kaffe med et ønske, at der manglede et medie der kunne fortælle om at det positive der sker på Sydfyn.

 

AF RUDI RUSFORT KRAGH, FMD. BY OG LAND- SYDFYN

 

Vi var et sammenrend af personer der, i vores optik, var frustreret over mediernes forkerte fokus, når der skulle sælges sydfynske nyheder. Alt for meget handlede om at finde fem fejl, søge efter ulykker og tale Sydfyn ned. Der manglede et medie, der faktisk fortalte at samfundet er godt, at det virker og at svendborgenserne generelt er glade og tilfredse.

Christian Dan Jensen tog handsken op – og etablere mitsvendborg.dk med afsæt i at mennesker gerne vil det gode, gerne vil arbejde for hinanden og at glæden smitter. mitsvendborg.dk skulle bestå af positive og konstruktive historier. Men det skulle også være et debatforum, for dem som ville bringe konstruktive tiltag til torvs. Fokus var, at debatten skulle være til gavn for fællesskabet og Sydfyn. Det medie blev mitsvendborg.dk.

Ideen startede som et digitalt net-medie, men snart blev det suppleret med et trykt papirmagasin, på glittet papir. Helt fra dag ét har emnerne især været på gastronomi, byplanlægning, kultur, musik, kunsthåndværk, arkitektur.

Supplementet mellem den digitale udgave og papirudgaven har været genialt, for den digitale platform kunne bringe lange uddybende følgeton-artikler, som ikke skulle tage hensyn til for eksempel magasinets lange produktionsproces.

I net-udgaven har det været muligt at skrive uddybende om f.eks. havneudviklingsplanerne og om by-omdannelsen, og der har samtidig været en smart søgefunktion som gjorde, at det var nemt at finde tidligere artikler. Over tid blev det en byhistorisk guldgrube der udviklede sig her.

mitsvendborg.dk blev en kæmpesucces. Magasinet der startede som et iværksætter-projekt, lå snart fremme i lægernes venteværelser, på cafeerne, i biografen og hvor borgerne ellers kom. Mange har set Christian cykle rundt på budcyklen og dele magasiner ud i midtbyen. Med tiden blev det husstandsomdelt i hele Svendborg Kommune.

Kampen om annoncerne tog dog til. Tech-giganterne som Google og Facebook pressede de trykte dagblade som Fyns Stiftstidende og Fyns Amts Avis – og en dag blev mitsvendborg.dk købt af Jysk Fynske Medier, og Christian Dan Jensen blev en del af det store mediehus. Magasinet og netmediet fik lov at leve videre, men de mediemæssige, strategiske og kommercielle beslutningerne var ikke mere på Christian Dan Jensens bord. Og en efterårsdag var det slut. mitsvendborg.dk lukker og slukker.

Jeg takker af hele mit hjerte for din indsats og dit engagement i at fortælle den positive historie. At insistere på at tale Sydfyn op. At holde fokus på det gode. Vi er mange der vil savne bladet – og den gejst der var omkring det.

Æret være dets minde

Et svar til En stille nekrolog

  1. Karen de Løschky
    2. januar 2020 at 12:04

    Sikken en opmuntrende foræring, når man kunne tage et magasin med sig hjem. Læse det og lægge det frem til gæster. Flot kvalitet. Ærgerligt at de store annoncehajer presser de små kvalitets aviser og magasiner. Tak for indsatsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php