Maritime værdier i verdensklasse

13. september 2007


John Jensen 13.09.2007

Jeg deltog i debatten på Frederiksøen fredag 31 august og med ørene lagt godt ud til siderne, var det en fryd at høre hvor interesserede borgerne var i dette fantastiske projekt. Jeg synes det er storsindet at udviklingsselskabet ”Udsyn” vil påtage sig at koordinere en så stor opgave og tilsyneladende ikke ønsker at spinde maximal profit på projektet.
Derimod synes jeg det er meget småtskåren at ”Fyns Amts Avis” ikke nævner et ord om eksistensen af denne udmærkede ”blog” i deres artikel dagen efter. Fyns Amts Avis ville bestemt ikke miste terræn ved at gøre avisens læsere opmærksom på, at der eksisterer andre måder end avisens til at skabe kontakt på!Frederiksøen er noget helt specielt hvad placering angår. Hvis man kommer fra søsiden er indsejlingen helt unik og det ville være katastrofalt hvis man byggede noget der ikke passede ind i billedet med byen i baggrunden,
Det er derfor yderst vigtigt, at den eller de arkitekter der skal give det hele en form og det rigtige præg, gør det med nænsom hånd, og at dem der skal se på det efterfølgende, får mulighed for at give deres besyv med.
Da Svendborg er en søfarts by og byen er forsynet med et træskibsværft (Ring Andersen) i verdensklasse plus en mængde hjemmehørende gamle træskibe, må det være det maritime der skal dominere Frederiksøen, meget gerne med mulighed for at vores museum kan genskabe et nyt skibsfartsmuseum som erstatning for det nedlagte i Troense.

I gamle dage blev øen i daglig tale omtalt som ”Holmen” eller som en del af de blå kedeldragter kaldte den: ”Djævleøen” . Men det smager nu bedre på tungen at sige ”Frederiksøen” samtidig er det er også rent turist- og reklamemæssigt et rigtig godt navn!Jeg vil følge det hele meget tæt og jeg vil håbe at der kommer godt gang i debatten her på denne så udmærkede måde at komme til orde, og så kan man bruge al den spalte plads man ønsker. Tak til initiativtageren Christian Jensen for det!

John Jensen
Svendborger.

Tags: , , , ,

Et svar til Maritime værdier i verdensklasse

  1. Mads Kjær
    22. september 2007 at 17:51

    Kære John, Tak for dine varme ord og det forpligtiger. Vi glæder os til i årene fremad at lade anke modne til ord og til sidst udmynte sig handing.
    Jeg er normalt ikke den mest tålmodige person, men her tror jeg at tiden er en del af løsningen Mads Kjær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php