Indvielse af graffitiarealer i Svendborg

27. maj 2009


Sådan kan grafitti medvirke til at gøre gadebilledet spændende og farverigt, når det er lavet ordentligt. Eksemplet er fra et grafitti-projekt på Odense havn.

Svendborg Ungdomsråd kan nu tælle ned til realiseringen af et at de mest markante projekter i Ungdomsrådets historie.

Fredag d. 29. maj klokken 12:00
bliver de først lovlige 200 m2 graffitivæg på Nordre Havnevej frigivet til unge med hang til at udfolde sig kreativt med spraydåser. Unge fra Svendborg Ungdomsråd vil stå parat til at fordele kvadratmetrene til de mest ivrige unge graffitikunstnere. Der vil være musik på området, og hvis ellers asfalten når at blive tør, vil Sydfyns Skaterklub have opsat ramper på et nyt skateareal i umiddelbar nærhed.

Ferniseringsarrangementet er en kickstart på et ét årigt graffitiprojekt, hvor der udover væggene på havnen vil være lovligt at male graffiti i betontunnellerne under Skolegade, Johannes Jørgensens Vej ved jernbanen og Bellevuevej ved Christiansminde.

Da beslutningen om etablering af de lovlige arealer blev godkendt på et møde i Udvalget for Miljø og Teknik d. 2. februar, kunne projektet, der har været en af Ungdomsrådets mærkesager gennem flere år, gå ind i sin sidste fase. Den konkrete udformning af arealerne er sket i et samarbejde mellem Ungdomsrådet og ansatte i Kultur og Plan. Rasmus Preston fra Ungdomsrådet udtaler: -Vi er meget glade for, at vi nu er nået så langt, at målet er i sigte. Vi er blevet meget positivt modtaget af kommunens ansatte, som har bistået med at få selve udformningen, og de praktiske ting vedrørende etableringen, til at fungere. Nu glæder vi os bare til den 29. maj.

Birgitte Skriver fra Kultur- og Fritidsafdelingen, der også har været involveret i projektet supplerer: -Det er flot at Svendborg med dette projekt nu gør følgeskab med andre byer som Næstved og Fredericia, der er kendte for aktivt at understøtte ungdomskulturen med tilbud, hvor unge kan udfolde sig som kulturskabere.

Indvielsen af de lovlige graffitiarealer foregår kun ved havnearealerne. Til dette arrangement håber ungdomsrådet at kunne tiltrække interesserede borgere, unge og graffitimalere fra såvel lokalmiljøet som resten af landet. Åbningsarrangementet sluttes af med koncert på spillestedet Haarders klokken 21:00, hvor de to bands ”Fler Farver” og ”La Cuchina” spiller.
 
I løbet af det næste år vil Ungdomsrådet sørge for at murene bliver renset og overmalet én gang i kvartalet, og der vil også være løbende fotodokumentation af værkerne.

Efter 29. maj  2010 vil kommunen evaluere projektet og beslutte, hvad der videre skal ske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php