Byrådet vedtager ny klimapolitik for Svendborg

28. maj 2009


En ny klimapolitik vedtaget af Svendborg Byråd, skal medvirke til at ruste byen i fremtidens klimaudfordringer
Download Svendborg Kommunes klimapolitik

Svendborg Byråd vedtog på byrådsmødet i tirsdags den 26.05. en klimapolitik gældende for Svendborg Kommune. Det er klimapolitikkens målsætning at medvirke aktivt til på lokalt plan, ved forebyggelse og tilpasning, at begrænse klimaændringerne og de negative konsekvenser heraf for herved at forberede kommunen og dens borgere bedst muligt på klimaændringernes både negative og positive konsekvenser, og for at motivere alle i kommunen til aktiv medvirken.

Det forudsættes, at  kommunen går forrest ved at sætte mål for egne aktiviteter og at der derudover gøres en særlig indsats for at motiverer kommunens borgere og erhvervsliv for også at gøre en særlig indsats for at begrænse klimaændringerne og deres negative konsekvenser.

Målsætningen søges gennemført inden for en  række indsatsområder. Inden for hvert indsatsområde beskrives klimaudfordringerne, og der søges opstillet konkrete klimamål og indsatsplaner for at opfylde de enkelte målsætninger. For en række områder er der ikke tilstrækkeligt datagrundlag for på nuværende tidspunkt at opstille mål og konkrete indsatser. I disse tilfælde foreslå i første omgang en grundlæggende indsamling af data.

Der foreslås følgende indsatsområder:

Kystforvaltning
Byggeri og anlæg (herunder borgerinddragelse)
Vandforsyning
Spildevandsbehandling
Energiforsyning
Naturbeskyttelse
Fysisk planlægning
Redningsberedskabet
Dialog med borgerne

Læs hele referatet fra byrådsmødet her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php