“Fra omvej til smutvej”

4. juni 2009


Svendborg Kommune og Langeland Kommune er gået i samarbejde om at udfordre den trafikpolitiske vanetænkning. Det sker med fremlæggelsen af et bredspektret forslag, der med Femernforbindelsen, skal skabe regional vækst i udkantsområderne. 
Læs mere på: www.femern.info


Download
“Fra omvej til smutvej”

Danmark og Tyskland har indgået en aftale om at bygge en fast forbindelse over Femernbælt. Folketinget har vedtaget en projekteringslov og efter planen åbnes forbindelsen i 2018.

På Fyn og i Jylland er der mange der opfatter Femernforbindelsen som et hovedstadsrelateret projekt, der bidrager til at centralisere Danmarkskortet. Men sådan behøver det slet ikke at være. Det fynske samfund vil bidrage til, at den kommende Femernforbindelse får et langt større opland og dermed en bedre økonomi.

For Fyn vil Femernforbindelsen være en oplagt mulighed for at vise, hvordan trafikforholdene mellem de danske øer og Nordtyskland kan nytænkes. Ikke uventet har Fyn meget at byde på, der kan styrke Femernforbindelsen. Derfor har de to kommuner besluttet at udfordre den trafikpolitiske vanetænkning. Det sker ved at fremlægge et bredspektret forslag, der styrker

Femernforbindelsen, skærper trafikkens CO2 profil og skaber regional vækst i områder, som er hårdt ramt af klassiske udkantsproblemer.
 

Svendborg og Langeland kommuner håber at omverdenen vil tage godt imod initiativet og støtte bestræbelser på at bruge den nye infrastruktur til at skabe regional udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php