Svendborg Jobcenter i top

17. juni 2009


Download scorecard-opgørelse

De har fået mange øretæver Jobcenter Svendborg. Placeringen på øretævernes holdeplads bør nu være historie.

De nyeste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at Jobcentret ligger helt i top på den seneste scorecard-opgørelse på en række af de indsatsområder, der tidligere har givet anledning til øretæver.
Opgørelsen sammenligner 12 kommuner i den såkaldte klynge – dvs. kommuner med samme rammevilkår.

– Vi er rigtig glade for tallene. De dokumenterer, at vi er på rette spor. Især for medarbejderne i Jobcentret er det meget positivt, at de nu får syn for, at deres indsats giver resultater, siger jobcenterchef Birgit Bagge, Svendborg Kommune.

En førsteplads, en andenplads og en tredjeplads på de tre indsatsområder, som beskæftigelsesministeriet har sat som fokusområder, er det flotte resultat for Jobcenter Svendborg, der udover Svendborg Kommune dækker Langeland og Ærø kommuner.
Samlet betyder det, at Svendborg kommer ud på en førsteplads sammenlignet med de 11 andre kommuner i den såkaldte klynge.

Førstepladsen hentes i antallet af sygedagpengeforløb over 26 uger, hvor antallet under Jobcenter Svendborg er faldet med 36,8 pct. sammenlignet med tallet for et år siden. Det tilsvarende tal for  alle 12 jobcentre er et fald på 12,3 pct.
I kampen om at nedbringe antallet af ledige henter Svendborg en andenplads. Selvom ledigheden er steget med 9,4 pct. er det den næstmindste stigning. Kun overgået af Bornholm, der har formået at nedbringe antallet af ledige med 1,2 pct. I tal var de i april 2009 596 ledige under jobcenter Svendborg.
For de 12 kommuner tilsammen var ledigheden fra april 2008 til april 2009 steget med 25,9 pct.

Også  på området om at få færre unge – dvs unge op til 25 år – går udviklingen den rigtige vej på Sydfyn i forhold til de andre kommuner i klyngen. Her henter Svendborg en placering som nummer tre. Her ligger Norddjurs og Lolland Kommune bedre end Svendborg,. Selv om der desværre er kommet flere unge på overførsel er tallet i Svendborg kun steget med 34,7 pct, mens det som gennemsnit for de 12 kommuner er steget med 42,4 pct.

– Der er ingen tvivl om, at den store og meget kritiske medieomtale af Jobcentret tidligere i år har gjort ondt på medarbejderne. Og samtidig har sat fokus på vores arbejder- også politisk.. Netop derfor er det en stor tilfredsstillelse, at det nu går i den rigtige retning, sådan som tallene på scorecardet viser. Det er et bevis på , at vi er på rette spor. Det kan medarbejderne være stolte over, fastslår Birgit Bagge.

Yderligere oplysninger: Birgit Bagge, tlf. 62 23 37 53

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php