Er Det Sydfynske Øhav Danmarks mest enestående natur?

20. juni 2009


Skal Det Sydfynske Øhav kåres som Danmarks mest enestående natur?
(Foto fra: www.visitsydfyn.dk)
Se også: www.sydfynskeoehav.dk
              www.nationalparksydfyn.dk

kristeligtdagblad.dk inviterer sine læsere til at afgøre, hvilket naturområde der er Danmarks mest enestående. En liste med de 20 naturområder, der er nomineret til titlen som Danmarks mest enestående stykke natur, er således i konkurrence på dagbladets netavis. Det Sydfynske Øhav er mellem de 20 nominerede naturområder, som både indeholder Stevns og Møns klint, Furesø og Grib skov, og dyster om førstepladsen som Danmarks naturområde nummer ét.Du kan deltage med din stemme, og medvirke til at få Det Sydfynske Øhav placeret øverst på listen.
Deltag i afstemningen her

3 svar til Er Det Sydfynske Øhav Danmarks mest enestående natur?

 1. Beth Lehner
  21. juni 2009 at 15:40

  Ja – det er derfor vi er flyttet hertil og bor her på 32. år – og aldrig bliver trætte af at vise familie, venner og bekendte rundt!

 2. 9. juli 2009 at 14:30

  Kan nogen nævne mig én mulighed for udvikling, en nationalpark vil give øerne, som man ikke har i dag. Udover turisme?

 3. 13. juli 2009 at 21:23

  Jeg er lige hjemkommet fra en 14 dages studietur til New England (vi var 4 fra Europa), hvor jeg havde lejlighed til at overvære kåringen af Nordamerikas bedste ost, se verdens prægtigste kvæg i millionklassen og aflægge besøg hos lokale fødevareproducenter. Hos Mapline Dairy, der med 80-100 køer forsyner især de ansatte på Universitet i Massachusetts og andre uddannelsesinstitutioner med mejeriprodukter, ja endda udbringer gammeldags mælkeflasker på dørtrinnet hvis det ønskes, samt i weekenderne forsyner egnens mange restauranter med produkter.

  Mapleline havde da vi var der, besøg af en lokal TVkanal. Af en snak med journalisten fik jeg indblik i, hvordan det fungerer. De lokale fødevareproducenter har organiseret sig med fælles udsalgssteder, TV-stationerne er helt bevidst om at give disse fødevareproducenter en masse gratis reklame,for som hun sagde, hvis vi ikke pleaser producenterne, lukker de bare produktionen ned, og det har ingen interesse i. Et andet aspekt er, at befolkningen synes det vigtigere at handle lokalt end økologisk, men der er ingen modsætninger mellem de forskellige produktionsmåder.

  Ser vi nu på situationen i Danmark, ja så er det jo i høj grad forbrugernes paradis, og producenterne er under et konstant pres eller mistanke for at undergrave folkesundheden. Danmark er landet med de sure smileyer. Det rammer alle mindre handlende og restauranter, der stille og roligt lukker ned her som andre steder. For som den amerikanske journalist sagde,der er da ingen der gider hele tiden at blive mødt med mistillid.

  Så skal vi have en nationalpark i Sydfynske skal en række ting ændres, smileyerne skal væk, pressen skal være bedre til at skelne mellem stort og småt omkring fødevaresikkerheden og ikke fare ud med bål og brand i bagatelsager, kort sagt, der skal være bagatelgrænser for producenterne. Og fødevareproducenterne skal i føretrøjen og ikke forbrugerne og så skal byrokratiet drosles ned.

  At det ikke er realistisk ved jeg godt, men jeg ved også, at det er mig der har ret i, at det er det der skal til for igen at få grøde i livet på landet, flere spisesteder, flere små landbrug og flere butikker. Og hvis ikke det ændres kan man måske også sætte et spørsmåltegn ved om turismen i regionen står foran en afvikling eller udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php