Dinner Crawling – en anderledes gastronomisk oplevelse

29. juni 2009


Tre retter i tre forskellige restaurationsmiljøer præsenteres nu i Svendborg.
(Foto: mitsvendborg.dk)
Restaurant 5
Hotel Ærø
Anders Granhøj No.13


Download menukort for alle tre Dinner Crawling arrangementer

Fjordrejer fra Fjellebroen, sommerbuk fra Langeland og hjemmelavet tykmælk med øko- jordbær fra Skiftekær. Sådanne nydelser blev præsenteret ved den første “Dinner Crawling” oplevelse, som tre af byens restauratører er gået sammen om at lave.
Restaurant 5, Hotel Ærø og Anders Granhøj No.13 bød indenfor for første gang torsdag aften med det nye koncept Dinner Crawling – en anderledes sanseoplevelse hvor gæsterne besøger de tre restauranter, og nyder en ret hvert sted.
mitsvendborg.dk var med, og giver her læserne en anmeldelse af aftenen.

Sort mayo farvet med blæksprutteblæk
De tretten gæster som deltog i det første Dinner Crawling arrangement, startede aftenen på Restaurant5, som ligger i Det Gule Pakhus lige ud til den gamle træskibsbro. Mens vi nød et glas dejlig æblecider fra Ørbæk, fortalte indehaver Jeff Scott Foster om forretten, som skulle nydes med udsigt til Svendborgsund, og det helt unikke miljø med de gamle træskibsmaster lige uden for vinduerne. En flot anretning på retankulere tallerkener blev serveret med fjordrejer hentet fra fiskerlejerne i Fjellebroen, med en bund af sprød bittersalat, salt syltede citroner og som toppen af den gastronomiske oplevelse: sort mayo af fynsk rapsolie og farvet med blæksprutteblæk. Til forretten blev der skænket kold syditaliensk hvidvin.
Restaurant5´s koncept bygger på de gode lokale råvarer med udgangspunkt i slow-food begrebet, som forholder sig til mad, traditioner og nydelse af gode danske råvarer produceret med respekt for naturen og omtanke for kommende generationer.

Sommerbuk fra Langeland
Med en styrket appetit på flere sanseoplevelser, gik selskabet efterfølgende de få meter til næste restauration som var Hotel Ærø. Her skulle denne aftens hovedret nydes i de traditionsbundne gamle lokaler fra 1855. Selskabet blev budt velkommen af direktør Ellen Sandal, som fortalte om Hotels Ærøs stolte traditioner som et dansk spisested med et tidssvarende “touch” i køkkenet. Alt imens lagde Ærøfærgen til kaj lige uden for vinduet, hvilket Ellen Sandal udtrykte som en stor vigtighed og attraktion for Hotel Ærøs gæster.
Hovedretten var også her sæssonaktuel med korrekt tilberedt dyreryg og bov fra Langeland serveret med nye danske kartofler, blomkål og ribs, og dertil en dejlig portvinssky. Rødvinen til vildtet var en velvalgt fransk Saint Chinian.
Stemningen på Hotel Ærø er uden sidestykke en oplevelse af dansk hygge og traditioner i omgivelser, som både ude og inde er medvirkende til at skabe en helt uimodståelig atmosfære.

Minimalistisk smagseksplosion
Desserten og dermed aftenen blev afrundet hos Anders Granhøj No.13 i Brogade. Her fortalte Anders Granhøj om kunsten at lave en enkel tykmælk af piskefløde og kærnemælk, samt en anelse citronsaft. Denne blev serveret med øko-jordbær fra Skiftekær med en lækker ahornsirup. Som toppen af smagsoplevelsen hos No.13 var desserten tilsat solbærsalvie, som understregede balancekunsten i at forene smagsvarianterne i desserten til en samlet overdådighed af stimulanser for smagsløgene. Hertil blev skænket en dejlig Fransk Mas Ameil Vintage Blanc dessertvin, som Anders Granhøj kunne fortælle var lavet på en sjælden drue, og som gav et unikum af balance mellem syre, frugt, dyb fylde, høj alkohol og elegant sødme. Aflutningsvis blev der serveret kaffe med avec, samt en kva-brændevin fra Aqua Vitae Sydfyn destilleret i Skårup.


De tre initiativtagere bag Dinner Crawling Jeff Scott Foster, Anders Granhøj og Ellen Sandal.
(Foto: mitsvendborg.dk)

En anderledes sanseoplevelse

Udover at opleve tre køkkener på samme aften, var Dinner Crawling også en inspirerende og sanselig anderledes måde at gå ud at spise en aften i byen på. De tre restauranter: Restaurant5, Hotel Ærø og Anders Granhøj No.13 er tre forskellige restauranter med tre forskellige menukort og tre forskellige atmosfærer som opleves på den samme aften. Istedet for at konkurrere er ideen med Dinner Crawling i et fællesskab at understøtte hinandens forskelligheder i et samles arrangement, hvilket var særdeles vellykket.

Den næste Dinner Crawling på de tre samme restauranter er allerede på torsdag den 2.juli. Her vil rækkefølgen være forret hos Anders Granhøj No.13, hovedret på Restaurant5 og dessert på Hotel Ærø. Sidste Dinner Crawling vil foregå den 9.juli. De tre restauratører vil med disse tre arrangementer prøve om tilslutningen er stor nok til at fortsætte Dinner Crawling, i så fald vil disse genoptages i september – oktober måned.
Billetter til Dinner Crawling koster pr.prs. alt incl. kr. 725,- og kan købes på Svendborg Turistbureau, Centrumpladsen 4 Svendborg tlf: 62 23 57 00

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php