Guidede naturoplevelser i den kommende uge

29. juni 2009


Klintholm
(Foto: Terkel Broe Christensen)

I den kommende uge inviterer Svendborg Kommune på ikke mindre end to store oplevelser i naturen ved Ørkild Voldsted og til kalkgravene ved Klintholm.

Ørkild Voldsted
Den første tur foregår onsdag den 1. juli fra 14 til 16 på et af Danmarks største voldsteder ved Ørkild. Her vil Per O. Thomsen fra Svendborg Museum fortælle den dramatiske og spændende historie om voldstedet og den tidligere borg, der lå på stedet.

Undervejs vil vi også se på områdets mangfoldighed af spændende natur. Børnene kan gå på jagt efter kriblekrabledyr og sjove planter. Desuden vil kommunens biolog Henriette Mørck sætte fokus på naturplejen i området. Der bliver også rig mulighed for at hilse på de uldne naturplejere, nemlig fårene.

Svendborg Museum og kommunen afholder dette arrangement sammen og det giver en spændende mulighed for at se på området med både historiens og naturens briller.

Praktisk fodtøj og beklædning og drikkelse vil være en god ide til turen, der starter kl. 14 på P-pladsen ved Rottefælden på Caroline Amalievej.

Henriette Mørck fra Svendborg kommune kan fortælle mere om turen på 6223 3416.

Klintholm Kalkgrave
De store kalkgrave ved Klintholm ligger smukt ud til Storebæltskysten. Her findes en unik og særpræget natur fordi kalken, som det eneste sted på Fyn, kommer op i jordoverfladen. Og det er her, at Fynske fossilsamlere og Svendborg kommune torsdag den 2. juli byder på en guidet tur.

Kalken er dannet i havet for mange år siden, og nu kan vi finde fossiler, der sladrer om livet i havet den gang.

Mogens K. Hansen fra de Fynske fossilsamlere guider os ind til fortiden og Lise Neergård Larsen fra Lokalhistorisk Forening Gudme fortæller os, hvordan man brød kalk på stedet helt op til for få år siden.

Klintholm er også stedet, hvor vi kan være heldige at høre de sjældne klokkefrøers helt specielle koncert.

Praktisk fodtøj og en lille hammer til brug i fossiljagten vil være godt at have med. Turen varer fra 15 til 17, og starter på P-pladsen ved Stenagergård, Klintholm Strand 6.

Arne Bruun fra Svendborg Kommune der er arrangør kan fortælle mere om turen på telefon 62 23 34 31.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php