11 eksempler på nærdemokrati i de danske kommuner

30. juni 2009


Download: Statusrapport
Download: Nærdemokrati – 11 eksempler på nærdemokrati i de danske kommuner

I Juli 2008 modtog samtlige kommunalbestyrelser et spørgeskema med en række spørgsmål omhandlende regeringens redegørelse til Folketinget om nærdemokrati fra 2005. Disse besvarelser ligger i dag til grund for den statusrapport som kan downloades her på mitsvendborg.dk

Hovedkonklusionen i statusrapporten er, at der arbejdes engageret med nærdemokrati i rigtig mange kommuner, herunder også Svendborg. Samtidig viser rapporten ikke overraskende, at der er forskel på, hvordan kommunerne har valgt at tilrettelægge arbejdet med nærdemokrati.

Sideløbende med statusrapporten har Indenrigs- og Socialministeriet i fælesskab med KL udarbejdet en publikation med 11 gode eksempler på nærdemokrati. Publikationen kan ligeledes downloades her på mitsvendborg.dk

Indenrigsminister Karen Ellemann (V) udtaler i et brev til landets kommunalbestyrelser, at rapporten og publikationen giver et godt billede på den forskellighed og det engagement, man finder i arbejdet med nærdemokrati i kommunerne. Samtidig skal disse minde os om, at et velfungerende nærdemokrati ikke opstår af sig selv, men netop kræver engagement og samarbejde. Ministeren håber at rapporten og publikationen kan bidrage til, at kommunalbestyrelserne fortsat forholder sig aktivt til nærdemokratiet, og at de kan inspirere til at udvikle og udbygge nærdemokratiet i kommunerne yderligere.

mitsvendborg.dk har haft en central rolle i processen af nærdemokratiudviklingen i Svendborg. Dette med www.svendborgbloggen.dk som er udviklet af mitsvendborg.dk i samarbejde med Svendborg Kommunes nærdemokratiudvalg. svendborgbloggen.dk fungerer som den interaktive komunikation- og dialogplatform mellem politikerne og borgerne i lokalområderne. Med samarbejdet benytter Svendborg Kommune som den eneste en privat aktør til web-servicedelen i nærdemokratidialogen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php