Simac leder bag nyt uddannelsesrum og showroom i ét

5. juli 2009


Simac har udviklet en simulator hvor de studerende kan afprøve deres teoretiske viden i praksis.
www.simac.dk

De studerende på Danmarks største maritime uddannelsesinstitution, SIMAC i Svendborg, kan nu øve sig i at stå med ansvaret for motor og hjælpesystemer i en model af kontrolrummet på et supermoderne containerskib. Samtidig er undervisningslokalet et arbejdende showroom for virksomheder, der vil være med til at udvikle ”skibet” med f.eks. køleanlæg og generatoranlæg.

Kontrolrummet med motor og hjælpesystemer er skabt af og for SIMACs studerende.

Idemanden er leder af SIMACs skibslaboratorier, Claus Walther Jensen, som er uddannet maskinmester. Hans ide blev i 2005 taget op af tre studerende på maskinmesteruddannelsen, og de brugte deres afgangsopgave til at beskrive ”skibet” i mindste detalje. Den Danske Maritime fond gav en mio. til projektet, og det samme gjorde SIMAC. I 2007 kunne Claus Walther Jensen sammen med tidligere og daværende studerende gå i gang med at opbygge ”skibet”. Som nu ”sejler” med studerende, der fra det 20 kvm store kontrolrum kan overvåge maskinanlægget – både fra tre operatørstationer og visuelt gennem glasvægge ud til maskinrummet. –

Ideen er at give de studerende mulighed for at afprøve deres teoretiske viden i praksis. Når de kommer ud til søs, forventes det, at de kan reparere det, der ikke virker – eller kommunikere med eksperter i land om en reparation. Derfor er det vigtigt, at de får lov at prøve at lege med tingene, inden det bliver alvor, siger Claus Walther Jensen til magasinet Currents, der udgives af SIMAC. For ham er ”skibet” et never ending project, som hele tiden skal udbygges af og for de studerende, og derfor har han gjort ”skibet” til showroom for interesserede virksomheder.

Den første, der har taget mod tilbuddet om at være med til at udvikle ”skibet” mod at kunne tage sin kunder med i det arbejdende showroom, er Alfa Laval. Virksomheden har doneret et af de første eksemplarer af en helt ny type ferskvandsgeneratorer. En klasse arbejder med at forberede installationen og er i gang med målinger og beregninger. Andre studerende vil være med, når ferskvandsgeneratoren skal installeres og i drift hen over sommeren.

Yderligere oplysninger hos leder af SIMACs skibslaboratorier, Claus Walther Jensen – tlf. 72 21 55 80

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php