Dansk maritimt universitet på vej

9. juli 2009


www.simac.dk


Institut for Maritim Forskning og Innovation på Syddansk Universitet i Esbjerg og Danmarks største maritime uddannelsesinstitution, SIMAC i Svendborg, har skabt begyndelsen til Danmarks første maritime universitet, skriver magasinet Currents, der udgives af SIMAC.

Nyskabelsen Danish Maritime University er indtil videre et virtuelt universitet, men det er adgangsbilletten til samarbejde med de mest anerkendte maritime universiteter i verden. Noget, som længe har stået højt på både SDUs og SIMACs ønskeseddel.

Universiteterne er samlet i IAMU – International Association of Maritime Universities – som nu har optaget Danish Maritime University som medlem. Samtidig har IAMU udnævnt det nye danske universitet til formand for en af sine tre permanente arbejdsgrupper – nemlig den, der beskæftiger sig med udvikling.

Om baggrunden for samarbejdet med SDU siger SIMACs direktør Torben Jessen til Currents:
– Vi må ikke som SDU tilbyde en maritim masteruddannelse, og SDU må ikke, som vi gør, uddanne skibsofficerer. Men sammen kan vi udvikle maritime uddannelser, der kan matche de bedste uddannelser i resten af verden.

Medlemskabet af IAMU betyder for SIMAC bl.a. mulighed for udveksling af undervisere og studerende. Der har således netop været studerende fra AMET University i Indien og undervisere fra Dalian Maritime University i Kina på udveksling. Tre af SIMACs skibsofficersstuderende vil gerne på udveksling på det maritime universitet i Tokai i Japan, mens andre gerne vil til universiteter i Singapore, Australien og Indien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php