Graphic Poetry Trail i Svendborg Festdage

28. juli 2009

Graphic Poetry Trail i Svendborg Festdage
Åbning 1. aug. kl. 15.00 i Kunstbygningen SAK i Svendborg og efterfølgende i byrummet. 
I Svendborg Festdage , 1.- 9. august , vil man se en ny type kunstudstilling i byrummet. Som guldgraverne i sin tid fulgte ”the golden trail” i jagten på små guldklumper , vil kunstinteresserede i  Svendborg nu kunne ”traile” rundt efter små grafiske og lyriske værker ophængt i byrummet. I 2008 opnåede Svendborg som  første danske by at få lov til at kalde sig   ”Cittaslow” – en by , hvor man lægger vægt på , at livet leves kvalitativt i stedet for kvantitativt og ikke mindst holder fast i en provinsbys egenart. Kommunen har med en række af tiltag  forsøgt at udbrede  ideen i Cittaslow – langsom by – konceptet.  Grafic poetry trail  er et  af dem.
Gå til Cittaslow siden på mitsvendborg.dk
Kommunen  og  kunstnere har udvalgt  22 af byens bedste ”Cittaslow  lokaliteter”. Steder i byrummet, som hver især rummer ”den gode historie”. Disse lokaliter er blevet fortolket kunstnerisk – dels af kunstnergruppen ”SAKs Grafiske Kælder ” og dels af 9 udvalgte forfattere.Det konkrete resultat er – i bedste Cittaslow ånd – mere sublimt  end imposant: 44  stykker kunst, alle på 20 x 20 cm ophængt 22 forskellige steder i byrummet. De udgør tilsammen en nutidig fortolkning af Svendborgs kulturelle og historiske ballast. En anderledes kunstudstilling, som guider den kunstinteresserede rundt i Svendborg fra kunstværk til kunstværk – fra Cittaslow lokalitet til Cittaslow lokalitet. Desuden er værkerne trykt i en lille bog, som den kunstinteresserede kan benytte –  dels som et aktuelt katalog og dels som en generel  introduktion til nogle Svendborgs Cittaslow perler.  
Udstillingen åbnes af formand for kultur-og planudvalget Morten Petersen den 1. aug. kl. 15.00 i Kunstbygningen SAK ,  Vestergade 27 i Svendborg.. 
Her vil  Graphic Poetry Trail kataloget blive afsløret og udleveret. Derefter  vil der  være mulighed for et kig ned i SAKs Grafiske Kælder,   hvor en stor del af udstillingen blev tryllet frem på presserne. Og sidst men ikke mindst er der lagt op til , at man traile ud i byrummet med kataloget under armen i jagten på originalværkerne på Cittaslow perler.
 Kataloget, der er gratis, vil efter afsløringen i øvrigt være at finde flere offentlige steder i Svendborg: Biblioteket, Sydfyns Turistbureau, kulturbygningen ”Bølgen” på havnen og Kunstbygningen SAK.  Kataloget vil på ny blive aktuelt, når lyrikfestivalen ”Ordskælv” afholdes 17.-19. september, hvor der vil blive oplæsning af de involverede forfattere.  
Medvirkende billedkunstnere : Hanne Christoffersen, Kim Bargsteen, Ulla Ersland, Anne Hansen, Leif  Kjøl, Camilla Kæraa, Kirsten Bøgebjerg Manczak, Astrid Mink, Ann-Kerstina Nielsen, Carsten Voetmann, Trine Skov Bruun, Ulla Dencher, Marian Rune, Anne Grete Tofte Weber og Jeanette Thorup.
Medvirkende forfattere: Carsten Bang, Janus Herikke, Jesper Wung Sung, Jo Herman, Karsten Lund, Kenneth Skipper, Kim Linnet, Mikael Josephsen og Sofie L. Streng .  
Flere oplysninger om projektet: – Astrid Mink. Billedkunstner og medlem af SAKs Grafiske Kælder. Kunst@astridmink.dk Tlf. 21403841
Vagn Remme – Projektleder for Ordskælv. vagnremme@mac.com Tlf. 23861705

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php