Tilbage til Tåsinge

28. juli 2009


Klik på Cittaslow-sneglen og læs meget mere om Cittaslow
Læs også: Er vi klar til Cittaslow i Svendborg?

”Det langsomme liv består ikke blot i at gå ned i tempo, men også i at fremme livskvalitet, økologi, menneskelighed, fordybelse og drage omsorg for naturen og byens og egnens historiske særpræg og værdier”.

Sådan skriver lektor ved Århus Universitet, cand.mag. Michael Böss i en blog-kronik på berlingske.dk søndag. 4 dages ophold på Tåsinge, indlogeret på Hotel Troense, fik historikeren og samfundsforskeren til at fatte pennen og i smukke filosofiske vendinger, at beskrive de helt unikke stemningsbilleder enhver må føle sig draget af, i mødet med Tåsinge og især Troenses historiske fortællinger.

Michael Böss skriver bla. om smedemester og lokalhistoriker Valdemar Jensens historier om “bondeøens” udvikling fra istidens ophør til nutiden, og om hvordan ”alt spirer og gror, fødes og dør helt på naturens uforanderlige præmisser, også på Tåsinge” – årsagen til, ifølge Valdemar Jensen, at mennesket var og blev naturens forvalter. Grundfortællingen handler om samspillet mellem os mennesker og det naturgrundlag, vi lever på”. Skriver Michael Böss i sin kronik.

Da Michael Böss vender hjem efter sit 4 dages ophold i Troense, læser han i en avis om Svendborgs nye “status” som medlem af Cittaslow bevægelsen, som den foreløbige eneste by i Danmark. Han hæfter sig ved begrebet Cittaslow som livsprincip, og paralleliserer Cittaslow-bevægelsens grundtanker med sine egne betragtninger af det 4 dages ophold i det Sydfynske.

Michael Böss afslutter sin kronik på berlingske.dk med det synspunkt, at det langsomme liv ikke blot består i at gå ned i tempo, men også i at fremme livskvalitet, økologi, menneskelighed, fordybelse og drage omsorg for naturen og byens og egnens historiske særpræg og værdier. Således sluttes med ordene:

“Ligesom på »mit« Tåsinge. For sådan kan jeg vist godt tillade mig at kalde et sted, som har fået betydning for mig selv. Også selv om jeg blot var en rejsende, som valgte at gøre ophold for at kunne tænke mig om”.

Læs hele kronikken her
Download som pdf.

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php