Maritimt historisk tilbageblik i havnen

3. august 2009


På billedet ses genskabelsen af “omstigning i Højesteneløbet” 2009
(Foto: Fra Hjortøs arkiv og mitsvendborg.dk)
www.hjortø.com

Se billeder fra begivenheden her

I lørdags den, 1. august, var det præcis 100 år siden, at der blev indgået kontrakt om bådpostfart mellem postfører Niels Hansen Rasmussen og Det kgl. Danske Post- og Telegrafvæsen. Postførerens opgave var at få kontakt med Ærø-damperen i Højestene-løbet for der at udveksle post, passagerer, købmandsvarer m.m. I den forbindelse havde Postbådens bådelaug arrangeret at genskabe oplevelsen af ”omstigningen i Højestene-løbet”. Denne gang dog i havnebassinet overfor Maritimt Centers pakhus.

Den gamle Ærøfærge M/S Ærøsund, var blevet forhalet ind i havnebassinet, og Hjortøs nuværende besætningsmedlemmer viste så, med stor engagement og realisme, hvordan datidens udveksling af post, varer og mennesker foregik på åbent hav. Formand for Foreningen for Hjortøs venner Kjeld Søberg, gav fra honnørkajen ved Maritimt pakhus, publikum en levende beskrivelse af hele forløbet, som det gik til tilbage i perioden 1954 til 1969, hvor den lille aktive Post- og Passagerbåd Hjortø sikrede den daglige kontakt med omverdenen for de mennesker som levede på småøerne.

Hele lørdagens opvisning og genskabelse af oplevelsen med “omstigning i Højesteneløbet” blev filmet i forbindelse med en dokumentarfilm om Postbåden Hjortø`s historie, som iøjeblikket er ved at blive produceret i forbindelse med 100 års jubilæet for dens virke. Dokumentarfilmen laves af produktionsselskabet Fjernsynsforeningen i samarbejde med postbådens bådelaug og Svendborg Museum, som Hjortø hører ind under.
Udover rekonstruktionen af omstigningen i Højesteneløbet, blev også åbnet en udstilling om postfartens historie på Træskibsbroen, hvor en fotomontage viste postfartens vilkår gennem tiderne.
Læs meget mere om den gamle Post- og passagerbåd Hjortø her
Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php