Højdebyggeri på Silvangrunden

2. oktober 2007
 

 

 

 

 

Christian Dan Jensen 02.10.2007
Silvangrunden midt i Svendborg by, har over længere tid været et utilpasset og identitetsløst område, dels som byggemarked og dels som et kedeligt parkeringsareal. Området indbyder afgjort til fornyelse og spændede byplanlægningstanker, samtidig er det et område som lægger op til at udnytte langt bedre end det har været i årtier.
Grunden er nu købt af udviklingsselskabet LK Development A/S som har planer om at opføre boligbebyggelse på grunden kaldet ”Korsgadehave”.
Der har tidligere været udarbejdet skitsetegninger af Clausen og Weber arkitekter (”Terassehusene”) men disse er nu forkastet og nye tegninger fra Praksis arkitekterne ligger fremme.
Jeg vil ikke selv her på bloggen gå i deltaljer med de to projektforslag som har været fremme, men derimod opfordre til input her på bloggen, fra borgere, ekspertgrupper samt ikke mindst beboere i området til, i hvilken retning området kan udnyttes bedre end på nuværende, og hvordan det bør udvikles formålstjentligt for både beboerne, kommende tilflyttere og bymidten som helhed.
Jeg vil dog bidrage med en række væsentlige faktorer som spiller ind:– Bebyggelseshøjden på det nye projektforslag er på to bygninger i 5-6 etager

– Der etableres p-pladser under niveau med plads til 200 biler
– Der anlægges et grønt parkareal frit tilgængeligt for alle byens borgere
– Vil et sådant ambitiøst projekt tiltrække bosættere udefra?
– Hvordan sikres de unikke gamle havemiljøer i den øverste del af Skattergade?
– Hvilke vind- og klimatiske forandringer vil højt byggeri tilføre området?
– Er de arkitektoniske forhold i samspil med det øvrige område?
– Hvilke indbliksgener vil naboere til byggeriet udsættes for?Hvad er din mening?
Se hele projektforslaget her:
www.lkd.dk
 

Tags: , ,

6 svar til Højdebyggeri på Silvangrunden

 1. Erik Kaspersen
  3. oktober 2007 at 07:07

  Jeg vil her på webloggen gerne give udtryk for min mening om en bedre udnyttelse af Silvangrunden ud fra nævnte artikel.
  Naturligvis bør området udstykkes til boliger, da der er brug for dem ikke mindst i bymidten. Men et byggeri i op til 6 etager vil være for massivt og nok ødelægge mere end det vil gavne den bydel, som jo iforvejen har fået tilført et meget upassende byggeri med det på den gamle Bio-grund.
  Politikere – tænk jer nu godt om.

  Med venlig hilsen
  Erik Kaspersen, Svendborg

 2. Esben Rasmussen
  3. oktober 2007 at 10:07

  God måde med bloggen her at få skabt debat om emnet.
  Jeg har været inde på LKD`s hjemmeside og set projektet. Der er bestemt nogle visionære ideer i forslaget, og fint med forretningsliv i de nederste plan af byggerierne. Parkområdet vil jeg nok betvivle får nogen speciel effekt, men parkeringspladserne under byggeriet er der bestemt brug for.
  Ingen tvivl om at det er for højt et byggeri. 2-4 etager må være max.

  Mvh.
  Esben Rasmussen

 3. Børge S. Terkelsen
  4. oktober 2007 at 07:41

  Det er fint med noget pænere og bedre end Silvan byggemarkedet, men det byggeri som vises her forskønner på ingen måde pladsen. Jeg har rejst og set meget flot arkitektur, som dette slet ikke tilnærmelsesvis lever op til.

  Det er en ommer..

  venligst
  Børge S. Terkelsen, Svendborg

 4. T.Poulsen
  4. oktober 2007 at 13:26

  Jeg vil ikke fra starten sige at det nye forslag til byggeri på Silvangrunden er “en ommer”. Lad os nu se hele projektforslaget på debatmødet 10.10. inden vi drager vores konklusioner. Forøvrigt syntes jeg at det er en rigtig god ide med denne blog og de informationer den bringer, samt muligheden for at deltage med sine ytringer. Det har været lang tid under vejs i denne by.

  T.Poulsen

 5. John Jensen
  5. oktober 2007 at 06:57

  Når Silvan grunden skal bebygges håber jeg det bliver noget smukt byggeri for den placering der skal bygges på fortjener det. Grunden ligger næsten lige i centrum og det ville være synd og skam hvis det kommer til at ligne noget Bellahøjbyggeri fra tresserne.
  Al ære og respekt for de arkitekter der har lavet tegninger til projektet, bygningerne er garanteret velindrettede men de er ikke særlig smukke og jeg synes bestemt de er for høje, det halve vil være passende!

  Mvh.
  John Jensen

 6. Lars Frandsen
  9. oktober 2007 at 12:58

  Det er klart, at lejlighederne på toppen af et byggeri i 5-6 etager må give en unik udsigt, og afgjort en hulens masse penge til bygherren. Det er jo derfor man vil bygge så højt. Men de gamle salgstrick med grønne arealer og cafe`-miljøer holder desværre bare ikke, det har man jo set utallige eksempler på.
  Byg nu noget pænt og tilpasset for området og ikke de her høje siloer, de bliver jo nedstemt overalt i landet selv i København.

  Jeg ser frem til et konstruktivt debatmøde 10.10.

  Mvh. Lars Frandsen – Svendborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php