Dialog og relationer via en blog – en anderledes kommunikationsform!

28. februar 2008Tina Thomsen født og opvokset i Svendborg, i dag bosiddende i Gentofte.
Til dagligt arbejder Tina som HR Direktør (Human Resource Management)
i vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad, som ansvarshavende for
personaledelen i både Danmark og Sverige.

Tina er blogger og har været det i et halvt år. Hun bruger ”blogosfæren”
som et vigtigt led i at etablere netværks og relationer og har i dag over
5000 besøgende på sin blog  www.tinathomsen.wordpress.com

-Social Software, for mange et ukendt fænomen, for andre en naturlig måde at gå i dialog med omverdenen på.
Første gang, jeg rigtigt stiftede bekendtskab med begrebet Social Software, var på 2. semester af min MBA, som jeg læser på Copenhagen Business School. Aldrig tidligere havde jeg hæftet mig ved dette begreb, dets kunnen eller for den sags skyld, hvad det indeholdt.
Med ét fløj begreber i Social Softwarefamilien som Weblogs, Wikies og Podcasting, blot for at nævne nogle, gennem luften. Alt dette uden at jeg havde en decideret erfaringsverden at koble begreberne op på.  Et af de områder, som jeg hurtigt fattede interesse for og havde lyst til at udforske, var weblogs. Hvorfor blogger over 25.000 danskere? Og hvorfor er der mere end 112,8 millioner weblogs indekseret i den internationale blog-søgemaskine technorati.com? For ikke at tale om hvad det er, der gør, at både privatpersoner og virksomheder har lyst til at dele viden og refleksioner med andre danskere eller for den sags skyld med resten af verden? Jeg besluttede mig for at gå på opdagelse i blog-verdenen, og herigennem udvide mit erfaringsrum. Et naturligt udgangspunkt for opdagelsesrejsen syntes klart at starte med, at jeg oprettede min egen weblog – www.tinathomsen.wordpress.com  På min rejse gennem blogosfæren har jeg erfaret, at nogle blogs er målrettet et lille publikum, hvorimod andre henvender sig til den brede læserskare. Blogs kan være både indflydelsesrige eller personlige eller begge dele, og de afspejler lige så mange emner og holdninger, som der er mennesker, der skriver dem. Personligt ser jeg en blog som et medie, der i praksis kan anvendes til opbygning af relationer af vidensdeling og nytænkning, og hvor alle og enhver kan publicere sine meninger for meningernes skyld. Men apropos relation, hvad er det så for en relation, der kan etableres via en weblog, og kan den honoreres på tilsvarende vis som en fysisk relation?

Efter blot fem måneder i blogosfæren, og med tæt ved 5.000 besøgende på min blog, har jeg i høj grad erfaret, at relationer via en blog sagtens kan så mål med en fysisk relation. Jeg tror på blogging som et af fremtidens vigtige dialogværktøjer til at opbygge relationer til medarbejdere, potentielle fremtidige medarbejder, borgere, venner mv. En blog bryder med den traditionelle enetale på en hjemmeside, da alle har mulighed for at kommentere de publicerede indlæg, en egenskab som hvis den bliver brugt rigtigt kan gøre en kæmpe forskel.  

Tina Thomsen, Gentofte – 14. februar 2008

2 svar til Dialog og relationer via en blog – en anderledes kommunikationsform!

 1. 29. februar 2008 at 15:32

  Jeg kan da lige nævne,at antallet af danske bloggere nok er noget højere, se
  http://blog.overskrift.dk/2007/12/31/den-danske-blogosfaere-ultimo-2007/
  og vi nærmere os dermed snart 100.000 danske weblogs,

 2. 2. marts 2008 at 01:02

  Hej Stefan,

  Ingen tvivl om, at vi taler om et tal, der er støt stigende dag for dag. Kilden der ligger til grund for det oplyste tal er fra bogen weblogs (Trine-Marie Kristensen og Thomas Madsen-Mygdal). Den udkom allerede i starten af 2007, hvorfor kritikken er fuldt berettiget og veldokumenteret.

  Dejligt, at så mange er indtrådt i blogosfæren!!

  TT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php