Nordre Skole får Grønt Flag

12. november 2009


Nordre Skole planter 300 træer på skolens område i forbindelse med overrækkelsen af det grønne flag fra Friluftsrådet.

Fredag den 13. november kl.10:15
 overrækker borgmester Lars Erik Hornemann Det Grønne Flag til Nordre Skole, hvor skolen markerer dagen ved at plante 300 træer på skolens område

Træerne er sponsoreret af projekt Genplant Planeten, og skolen bidrager herved til at forbedre vores klima, idet træerne optager CO2, og de bidrager samtidig til en større mangfoldighed i dyrelivet omkring Nordre Skole. Alle skolens elever deltager i den festlige markering af Nordre Skole som Grøn Skole. Hver klasse møder med et antal spader parate til at plante.

– Modtagelsen af det grønne flag er resultatet af 6. og 7. årgangs arbejde med temaet ‘Natur,’ der startede i skolens naturvidenskabsuge i uge 39. Her var hele skolen involveret i at arbejde naturvidenskabeligt på forskellige måder og forskellige niveauer, hvilket var en stor succes, fortæller naturfagslærer Marie Nysted, som er koordinator for arbejdet med Grønt flag på Nordre skole.

– Vi synes, at klima og miljø er vigtige emner for alle, uanset deres uddannelsesmål, vi ønsker som skole at bidrage til denne miljøbevidste dannelse, så det er oplagt for os at gå ind i dette projekt. Dette er blot starten. Vi vil også i fremtiden årligt kvalificere os, ifølge Friluftsrådets krav, ligesom vi så småt er begyndt at forberede os på næste års naturvidenskabsfestival.

Grønt Flag er et undervisningsprogram for bæredygtig udvikling, projektet er lavet i samarbejde med Friluftsrådet. Undervisning for bæredygtig udvikling er en del af folkeskolens opgave. Allerede i folkeskolens formål § 1 stk. 2 står der, at folkeskolen skal bidrage til elevernes forståelse “for menneskets samspil med naturen”. Dette formål genfindes i læseplanerne for langt de fleste fag.

Grønt Flag Grøn Skole indeholder 10 grundlæggende temaer: Vand, energi, affald, natur, økologisk produktion, klimaforandringer, bæredygtigt forbrug, friluftsliv, hverdagens kemi og transport.
 
Genplant Planeten er et projekt, hvor formålet er at vise børn, at de selv kan gøre noget aktivt for at komme klimaforandringerne i møde, og samtidig sætte fokus på, at træplantning, bæredygtigt skovbrug og brug af træ er en del af løsningen på klimaproblemet.

Yderligere oplysninger:
Astrid  Birkbak
Skoleleder, Nordre Skole
Tlf. 62 23 62 23

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php